• Focus wonen

Zelfstandig en onafhankelijk wonen voor mensen met een fysieke beperking

HOUTEN Fokus Houten Schonauwen organiseert op zaterdag 10 december een open dag voor iedereen die kennis wil maken met het Fokuswonen. Fokus maakt gewoon wonen voor mensen met een fysieke beperking mogelijk, door in een aangepaste woning assistentie bij algemene dagelijkse levensverrichtingen (ADL) te verlenen. De open dag is van 12.00 - 16.00 uur bij Fokus, Waalsteen 30 in Houten.   

Fokus wil met de open dag iedereen die geïnteresseerd is in het Fokuswonen, de kans bieden een kijkje 'in de keuken' te nemen. De open dag is vrij toegankelijk en interessant voor mensen met een fysieke beperking en hun familie, zorgprofessionals, omwonenden van het Fokusproject en werkzoekenden. Bezoekers kunnen een beschikbare Fokuswoning bezichtigen en terecht in de ADL-eenheid (hulppost) waar medewerkers en cliënten klaarstaan om meer informatie te geven. Bezoekers kunnen bovendien ervaren hoe het is om met een tillift verplaatst te worden.

Fokus Houten Schonauwen omvat twaalf eengezinswoningen met een tuin. Ze zijn verspreid over drie rustige woonerven. De buurt heeft een groen aanzicht en heeft ondanks veel nieuwbouw een dorps karakter. Het project ligt aan de rand van het dorp, direct aan de rondweg. Momenteel is er één woning direct beschikbaar. Ook zijn er mogelijkheden voor mensen die een parttime baan in de zorg zoeken.

OVER FOKUS Fokus is actief in heel Nederland. Er zijn bijna 1400 Fokuswoningen in 99 Fokusprojecten. Fokus verleent 24 uur per dag, zeven dagen per week assistentie bij algemene dagelijkse levensverrichtingen (ADL), waarbij de cliënt zelf de regie in handen heeft en als ieder ander kan deelnemen aan het maatschappelijk leven. De dienstverlening gebeurt op afroep en op aanwijzing van de cliënt. Meer informatie is te vinden op www.fokuswonen.nl