• Notarissen Martijn Maas (rechts) en Mark Sprenkels (links)

    Heuvelrug Notarissen

Zaterdag 19 mei open dag

WIJK BIJ DUURSTEDE Op zaterdag 19 mei aanstaande opent Heuvelrug Notarissen tussen 10.00 en 15.00 uur haar deuren voor iedereen die een kijkje wil komen nemen. Deze open dag is niet alleen bedoeld voor bestaande cliënten, maar voor alle geïnteresseerden. Aanleiding is de opening van het vierde kantoor van Heuvelrug Notarissen in Wijk bij Duurstede. De andere kantoren zijn gevestigd in Driebergen-Rijsenburg, Doorn en Leersum.

Sinds 1 januari 2018 heeft notaris Mark Sprenkels uit Wijk bij Duurstede zich aangesloten bij Heuvelrug Notarissen. En Notariskantoor Serraris, het oudste en enige andere notariskantoor in Wijk bij Duurstede, is vanaf deze datum voortgezet door Heuvelrug Notarissen.

FEESTELIJKE GELEGENHEID Deze feestelijke gelegenheid is het moment bij uitstek om kennis te maken met deze nieuwe vestiging en haar medewerkers. Tijdens de open dag kan op een interactieve manier kennis worden gemaakt met menselijke en notariële dilemma's, maar kan ook een afspraak gemaakt worden voor een vrijblijvend updategesprek met één van de (kandidaat-)notarissen. Tijdens zo'n gesprek kunnen bijvoorbeeld uw samenlevingscontract, huwelijkse voorwaarden of (levens)testamenten worden beoordeeld op actualiteit en mogelijk gewijzigde wensen.

PERIODIEK CHECKEN Door veranderende leefsituaties en wetgeving is het raadzaam om notariële stukken periodiek na te kijken op actualiteit. Het huwelijksvermogensrecht als voorbeeld is per 1 januari 2018 aanzienlijk gewijzigd. Trouwen in algehele gemeenschap van goederen bestaat niet meer. Erfenis(sen) en schenkingen zijn hier niet in meegenomen, evenals bezittingen en schulden die je inbrengt. Ook het bestaan en nut van het levenstestament is veelvuldig in het nieuws. Bijvoorbeeld in geval van dementie. Hoe regel je het een en ander als het gaat om handelings- en wilsonbekwaamheid? Goede voorlichting door een notaris kan een hoop frustratie en onbegrip schelen op termijn.

ALLE DISCIPLINES IN HUIS Heuvelrug Notarissen heeft dan ook alle disciplines in huis. Met alle vragen over wonen, leven en ondernemen kun je terecht. Eén van de specialisaties is Estateplanning. Dit is een uitbreiding van financiële planning en bestaat uit het op een fiscaal zo aantrekkelijk mogelijke manier overdragen van vermogen aan de volgende generaties. Voor het juiste fiscaal en juridisch advies op dit vlak bent u bij Heuvelrug Notarissen aan het juiste adres.

Het bezoek aan een notaris is vaak gerelateerd aan koop en verkoop van een woning of het maken van een testament, maar een notaris heeft een veel bredere adviserende rol. Denk bijvoorbeeld aan ondernemen. De aankoop van bedrijfsonroerend goed, het oprichten van een bedrijf of het regelen van de opvolging. Maar denk ook aan schenken, erven, echtscheidingen, mediation en samenleven.

OPEN DAG 19 MEI Iedereen is van harte welkom op zaterdag 19 mei aan de Oeverstraat 6 in Wijk bij Duurstede. De open dag is van 10.00 tot 15.00 uur. Een hapje en drankje staan voor u klaar. Ook kunt u een rondleiding krijgen door het pand. Een routebeschrijving, het laatste nieuws en de blogs van de notarissen zijn terug te lezen op de website heuvelrugnotarissen.nl