NVA autismeweek in Houten

HOUTEN Van zaterdag 2 tot en met zaterdag 9 april vindt de NVA Autismeweek plaats. In deze week vraagt de Nederlandse Vereniging voor Autisme (NVA) aandacht voor de ongeveer 190.000 mensen met autisme in ons land. Het thema van de Nationale Autismeweek is dit jaar sport en beweging.

Ook Lister heeft een aanbod tijdens de Autismeweek. Samen met andere organisaties (De Jonge ontdekker, De Techniekfabriek, Floresta en Impegno) organiseren zij op woensdag 6 april 2016 van 15.00 tot 17.00 uur een (gratis) autismemarkt voor kinderen en (jong)volwassenen met autisme en hun ouders c.q. begeleiders, op de Tuibrug 6 in Houten.

Lister zal u tijdens deze middag informeren over de WRAP, die zij vanaf het begin van dit jaar aanbieden. WRAP staat voor Wellness Recovery Action Plan. Het is een praktische cursus om aan je welbevinden te werken, door een persoonlijk 'levensplan' te maken. Tijdens de bijeenkomst voor (jong)volwassen (die van start gaat om 15:30 uur) wordt er meer verteld over wat de WRAP is en voor jou zou kunnen betekenen.

Voor het programma kunt u kijken op: www.autismeweekhouten.nl Voor meer informatie over Lister kunt u kijken op: www.lister.nl