• Een langgekoesterde wens gaat in vervulling voor Martijn van der Gun en Irene Okkerman.

    www.hierck.com

Nieuw elan in 't Wapen van Odijk

ODIJK Met ingang van 1 oktober jongstleden hebben Martijn van der Gun en Irene Okkerman 't Wapen van Odijk overgenomen van de familie Brand. Voor Martijn, die velen kennen van Restaurant De Engel en JOINN! in Houten en van Sociaal Cultureel Centrum de Wiese in Schalkwijk, gaat daarmee een langgekoesterde wens in vervulling.

,,Het is erg leuk om nu echt iets voor mezelf te doen. Samen met Irene en een enthousiast team medewerkers geven we invulling aan een eigentijds à la carte-restaurant, waarbij het de bedoeling is dat jong en oud zich welkom voelen. Behalve dat de menu- en lunchkaart is gemoderniseerd en uitgebreid, hebben we een uitgebreide wijn- en bierkaart en kunnen gasten buiten de kaart om kiezen voor seizoensgerechten. Tijdens de kerstdagen serveren we een speciaal kerstmenu."

BORRELEN ,,Alleen iets drinken kan natuurlijk ook", vult Irene aan. ,,In de zomer op ons terras, 's winters voor de open haard of aan onze nieuwe, stoere statafels met hoge krukken. De koffie of thee met huisgemaakte cheesecake en appelgebak zijn zeer in trek. Ook hebben we een aparte borrelkaart met naast de traditionele snacks ook vegan bitterballen, zodat er voor iedereen wat is." Martijn en Irene koesteren de huiselijke sfeer die 't Wapen uitademt, hoewel de entourage inmiddels wel beduidend lichter is geworden. ,,We hebben het restaurant zogezegd een eigen kleur gegeven."

FOTO'S URBAN DECO De foto's in 't Wapen, afgedrukt op canvas, zijn afkomstig uit de serie 'Urban Deco' van de in Odijk woonachtige fotograaf Martin Hierck en gemaakt tijdens fotoreizen door Europa.

LEENFIETS Dat de gastvrijheid van 't Wapen niet ophoudt bij het betalen van de rekening, wordt waargemaakt door aan gasten een leenfiets ter beschikking te stellen. ,,Mochten gasten bijvoorbeeld een 'extra glaasje' willen drinken, dan kunnen zij daarvan gebruikmaken. Daarbij gaan we er uiteraard vanuit dat deze 'Wapen'-fiets niet slingerend door het dorp gaat, maar uitsluitend op een positieve manier de ronde doet", voegt Martijn er stellig maar lachend aan toe.

FEESTEN EN VERGADEREN Naast de opkamer, rechts van de entree, kan sinds kort ook het achterste deel van het restaurant exclusief voor feesten, etentjes of vergaderingen worden afgehuurd. Deze ruimte is toegankelijk via een aparte ingang. Op deze manier hopen de nieuwe uitbaters het historische Wapen nieuw leven in te blazen en er een bruisende ontmoetingsplek voor jong en oud van te maken.

Restaurant 't Wapen van Odijk is woensdag tot en met zondag geopend. Maandag en dinsdag overdag uitsluitend voor groepen. Zie ook: www.wapenvanodijk.nl. Reserveren wordt zeer gewaardeerd.