• Ineke Hollestelle (op de behandelstoel) en Suzanne de Kruijf.

    Marijke Dekker

Mooi in je vel bij Huidinstituut Hollestelle

BUNNIK Schoonheid gaat verder dan make-up. Veel verder. Schoonheid is een gezonde, stralende huid, het resultaat van een wisselwerking tussen innerlijk en uiterlijk, vinden Anthony en Ineke Hollestelle van huidinstituut Hollestelle. Met hun brede aanbod en kwalitatief hoogstaande therapieën en producten bieden ze telkens weer maatwerk. "Onze holistische aanpak is onze kracht."

Marijke Dekker

Binnen hangt bewust geen klok. Er is geen schreeuwerige muziek, alleen het geluid van water. Ook het gebruik van de kleur geel geeft de winkel annex instituut een zonnige en rustgevende sfeer. "Mensen komen hier tot rust", vertelt pedicure en schoonheidsspecialiste Suzanne de Kruijf. "Vaak komen ze gestrest binnen en gaan ze helemaal ontspannen weer naar buiten." Ineke Hollestelle knikt: "Het is een soort thuiskomen. Thuiskomen in jezelf."

De parfumerie, waarmee de ouders van Anthony in 1940 begonnen, is nu een eigentijds huid- en schoonheidsinstituut met parfums en accessoires. Momenteel werkt men samen met Cosmetique Totale, geregistreerde paramedische huidtherapeuten, en een natuurgeneeskundig en orthomoleculair therapeut, die de oorzaak van klachten aanpakt.

WISSELWERKING Ook andere technieken en therapieën zijn mogelijk. Zoals gezichtsmassages, aromatherapie, pedicure, voetreflexzonetherapie, kleuradviezen en Shiatsu. Anthony: "We bieden bewust ook therapieën om met het innerlijk aan de slag te gaan. Schoonheid is een wisselwerking tussen innerlijk en uiterlijk. Mensen raken daarvan ook steeds meer bewust. Als je niet lekker in je vel zit, zorgen hebt, niet gezond leeft, is dat ook aan je huid te zien. En omgekeerd werkt het ook. Kleur, geur, uiterlijk, het is allemaal emotie. En 's avonds even een maskertje en je huid goed verzorgen, geeft weer nieuwe energie."

Ineke, zelf Shiatsu-therapeute, ziet de wisselwerking telkens weer. "Bij Shiatsu, een therapie waarbij ik met mijn duimen op specifieke drukpunten in de meridianen druk, komen bij de cliënt vaak emoties vrij. Dat kan een enorme opluchting betekenen. Het helpt mensen zorgen of verdriet een plekje te geven."

PUUR De make-up, geurtjes en crèmes die Hollestelle verkoopt zijn natuurlijke, pure kwaliteitsproducten. Bijzonder is de make-up gebaseerd op mineralenpoeder, wat gegarandeerd niet in de huid komt. "Ideaal voor mensen die geen gewone make-up kunnen verdragen. Bovendien kan het zelfs wijnvlekken en tatoeages verbergen, zonder dat te zien is dat je make-up draagt. Je wilt ook dat mensen zeggen 'wat zie je er goed uit!' en niet 'wat heb je mooie make-up op'."

De medewerkers werken met veel passie. "Mooi om met mensen bezig te zijn", vertelt Ineke. "Geen twee mensen zijn hetzelfde. Mensen maken, net als wij, allemaal van alles mee. We kijken naar de mens en leveren maatwerk. Met vakkennis, kwalitatief hoogwaardige, natuurlijke, maar betaalbare producten en tal van therapieën die vaak door zorgverzekeraars worden vergoed."

Meer informatie op www.hollestelle.net