• Tandarts Lex Meijer gaat met pensioen

    Claudia Verbree

Lex Meijer met pensioen

BUNNIK Lex Meijer neemt na 41 jaar afscheid als tandarts. Woensdag 29 mei is er vanaf 17.00 uur een afscheidsborrel voor alle patiënten en collega's georganiseerd bij De Landgoederij. Dinsdag 4 juni is officieel de allerlaatste werkdag bij Boca Sana Tandartsen in Bunnik.

VAN SLAAPKAMER NAAR GEZONDHEIDSCENTRUM In 1978 startte Lex Meijer vanuit de slaapkamer van zijn woonhuis aan de Voerliedenhoek in Bunnik. Samen met zijn vrouw Tineke, die hij had leren kennen tijdens zijn studie aan de Vrije Universiteit in Amsterdam, startte hij amper 2 maanden afgestudeerd de tandartspraktijk. Tineke Meijer herinnert het zich nog als de dag van gister: ,,We hadden een open trap naar boven en daaromheen een gordijn, dat was de afscheiding met ons privéhuiskamer. Boven op de overloop was de wachtruimte en in de oorspronkelijke slaapkamer stond de behandelstoel." Lex Meijer vult aan: ,,De tijden zijn wel enorm veranderd. Onze zoon Nick studeerde tandheelkunde en sinds 2013 werkt hij ook parttime met mij samen. De laatste anderhalf jaar zijn we overgegaan naar Boca Sana Tandartsen op het Grunoplantsoen en kon ik gaan afbouwen. Inmiddels is de bouw van het nieuwe gezondheidscentrum vrijwel gestart en zal volgend jaar in gebruik genomen worden. Je zou dus kunnen zeggen dat ik in 41 jaar van slaapkamer naar gezondheidscentrum ben gegroeid."

BESTUURDER GEZONDHEIDSCENTRUM Lex Meijer blijft zijdelings betrokken bij Boca Sana Tandartsen. Niet alleen omdat Nick daar werkt als tandarts, maar ook in de rol van bestuurder van het gezondheidscentrum. ,,Een prachtig initiatief waar de gehele eerstelijnszorg bij elkaar zit, jonge mensen, modern en klaar voor de toekomstige 25-30 jaar", aldus Lex Meijer. ,,k ben altijd blij geweest met het beroep tandarts. Je werkt met mensen én met je handen."

De trots is er niet alleen voor zoon Nick, maar zeker ook voor dochter Dorine. ,,Onze dochter is lerares Lichamelijke Opvoeding op een middelbare school in Nieuwegein en is tevens Fysiotherapeut. De kinderen hebben beiden op eigen kracht veel bereikt, daar zijn we trots op."

HART VOOR BUNNIK Ondanks dat Lex en Tineke beiden niet uit Bunnik komen, heeft het dorp wel hun harten veroverd. ,,We zouden niet anders meer willen, het is zo heerlijk hier", zegt Tineke. ,,We doen eigenlijk alles in Bunnik, hobby, sport en onze kerk. Het voelt als thuiskomen al meer dan 40 jaar." Lex Meijer vult aan: ,,Ik ben geboren in Amstelveen en Tineke in Beverwijk. We hebben elkaar ontmoet in Amsterdam, maar na het afronden van mijn studie bleek dat er in Bunnik een tekort was aan tandartsen. Zo zijn we hier uiteindelijk terecht gekomen en willen we nooit meer weg."

TIJD VOOR HOBBY Lex Meijer is één van de enthousiaste gidsen op de pont van het Utrechts Landschap. Dit doet hij inmiddels al meer dan 25 jaar. ,,Nu ik ga stoppen met werken, krijg ik meer tijd voor mijn hobby's. Ik heb een passie voor fotografie, wandelen, natuur en kunstgeschiedenis. Mijn vrouw en ik passen graag op onze kleinkinderen. Nu ik ga stoppen als tandarts kan ik meer tijd vrij maken voor ons gezin en dat vind ik enorm waardevol. Ik kijk met veel plezier terug op mijn loopbaan en heb genoten van de contacten en de gesprekken met de mensen in mijn praktijk. Sommigen kwamen bij mij als klein kind met het gezin mee en komen nu met hun eigen kinderen. Dat is prachtig om mee te maken dat je ze ziet opgroeien en ontwikkelen."