• Rabobank Rijn en Heuvelrug

Langer zelfstandig wonen

REGIO Denkt u weleens na over hoe u in de toekomst wilt wonen? Wilt u bijvoorbeeld eigenlijk wel verhuizen? Of blijft u liever in uw oude buurt wonen, in uw vertrouwde omgeving? Is uw huis wel toekomstbestendig en voldoende duurzaam? Of zijn er aanpassingen nodig, waardoor uw wooncomfort wordt verhoogd, nu én in de toekomst? Wat als u zorg nodig heeft? Waar regelt u dat dan? Zijn er vergoedingen van de overheid of uw verzekering waar u recht op hebt? Begrijpelijke vragen. De zorg verandert, de wens om langer zelfstandig te wonen is groot. En er is veel onduidelijk over de mogelijkheden. Maar er vaak meer mogelijk dan u denkt.

Neem bijvoorbeeld de familie Kuijlaars. Zij zijn gepensioneerd en wonen al 35 jaar in hun huis in de Bilt. Ze wilden hier absoluut niet weg, maar om hier comfortabel te kunnen blijven wonen waren er veel aanpassingen nodig. En dat kost geld. Omdat het echtpaar gepensioneerd is, gingen ze er van uit dat er financieel weinig mogelijk was. Dus leek de enige optie hun geliefde huis in De Bilt te verlaten en te verhuizen naar een kleinere woning of appartement. Totdat een goede kennis hen voorstelde toch eens bij de bank binnen te lopen. Gelukkig kon er financieel veel meer dan ze dachten! Een badkamer met inloopdouche, een onderhoudsvrije tuin, het verbouwen en isoleren van de zolder en het verzorgen van het binnen- en buitenschilderwerk. Hierdoor kunnen ze nog zeker 10 jaar in hun huis blijven wonen.

Robert Paul Jorna, manager Financieel Advies bij Rabobank Rijn en Heuvelrug: ,,Veel mensen denken ten onrechte dat er op financieel/hypothecair gebied weinig mogelijkheden zijn als je gepensioneerd bent. De Rabobank heeft verschillende financiële oplossingen, speciaal voor deze doelgroep, waardoor de kans groot is dat er wél mogelijkheden bestaan voor aanpassingen binnen de bestaande woning of om door te stromen. In mei organiseren we meerdere bijeenkomsten in de regio, waarin wij mensen informeren over de mogelijkheden om langer zelfstandig te blijven wonen. We geven inzicht in en advies over de financiële mogelijkheden." Bent u ook gepensioneerd en wilt u weten wat er mogelijk is? Kom dan naar een van de onderstaande bijeenkomsten. De bijeenkomst start om 16.00 uur en duurt tot ongeveer 17.30 uur.

Aanmelden kan door een mail te sturen naar communicatie.rh@rabobank.nl. U ontvangt dan een bevestiging.

BIJEENKOMSTEN De bijeenkomsten worden gehouden op dinsdag 7 mei (H.F. Wittecentrum, Henri Dunantplein 4 , Bilthoven), maandag 13 mei (De Binder, Hoflaan 29, Leersum), dinsdag 14 mei (Kantoor Rabobank, Utrechtseweg 25, Zeist) en maandag 20 Mei (De Roskam, Plein 25, Houten).

Met al uw vragen over hypotheken kunt u op werkdagen ook zonder afspraak binnenlopen op het kantoor van de Rabobank. In 30 minuten krijgt u meer inzicht in uw mogelijkheden. U betaalt geen advieskosten.