• Tim Breeschooten voor de nieuwe winkel.

    Karin Tim-Mijland

Kaashuis Dorestad verhuist

WIJK BIJ DUURSTEDE Kaashuis Dorestad gaat verhuizen naar de Markt 30 in Wijk bij Duurstede. Op 1 december aanstaande wordt de nieuwe winkel feestelijk geopend met proeverijen waarbij producenten aanwezig zijn. Bij een aankoop krijgt men die dag een goodiebag cadeau. De week voor de verhuizing (van 19 tot en met 24 november) is er 20 procent korting op alle producten.

Karin Tim-Mijland

Het assortiment van het kaashuis bestaat onder meer uit Hollandse en buitenlandse kazen, wijn (ook Nederlandse), verse gebrande noten, streekproducten en geschenkpakketten die naar wens worden samengesteld. Eigenaar Tim Breeschooten: ,,Alles voor een lekkere avond… Wij creëren een genietmoment."

NIEUWE WINKEL De nieuwe zaak is ongeveer 30 meter verwijderd van het huidige adres, maar hij ziet veel voordelen van de verhuizing. De nieuwe winkel is gelegen op een uitstekende locatie en 15 m² groter dan de vorige. Bovendien kan hij deze nu voor het eerst zelf gaan inrichten, naar zijn eigen smaak en stijl. ,,Het wordt meer industrieel, stoerder. Ik wil nu een open winkel maken die helemaal toegankelijk is voor de klant; meer gevoel en beleving creëren met meer dingen die de klanten zelf kunnen pakken. Ze kunnen overal langs lopen. Achterin de winkel is een betaalpunt. De nieuwe winkel is een nieuwe stap in Kaashuis Dorestad. Dat kan ik niet doen zonder mijn personeel. Ik ben dankbaar dat ik goed en betrouwbaar personeel heb, die de klanten helpen en adviseren met dezelfde passie als ik doe."

PASSIE Breeschooten begon 13 jaar geleden als weekendhulp in het kaashuis van Jan en Ineke Legemaat, terwijl hij een opleiding tot onderwijsassistent deed. Hij kreeg steeds meer passie voor de producten, kon vervolgens fulltime in de zaak te gaan werken en leerde zo de klanten beter kennen. Hij merkte dat hier zijn hart lag en stopte met zijn vervolgopleiding tot leraar. In 2014 kon hij de zaak overnemen van de familie Legemaat. Die kans greep hij met beide handen aan. In januari 2019 is hij vijf jaar eigenaar. Ook dit wil hij gaan vieren.

,,Dit is mijn passie; het belangrijkste is met mensen werken, met hen omgaan en ze tevreden maken. Het mooiste is het als de producten positief ontvangen worden. Ik word er vrolijk van als ik iets verkoop dat klanten blij maakt." Hij vertelt dat hij veel klanten kent en weet wat hun smaak is. Regelmatig vragen ze hem om een kaasplank te maken, die hij naar eigen inzicht kan samenstellen. ,,Het is fijn dat mensen me vertrouwen." Hij weet wat bij het merendeel van zijn klanten past en zoekt de producten daarop uit. Daarbij zoekt hij naar kwaliteit. Op de gevel van zijn zaak staat de tekst: 'Over smaak valt niet te twisten, maar kwaliteit heeft zijn kenmerken'.

PERSOONLIJK Breeschooten vertelt dat zijn winkel zich onderscheidt door het contact met klanten, door een persoonlijke manier van helpen. ,,Klanten leven met mij mee en ik met hen. Ze zeggen regelmatig: 'Dit is de leukste kaaswinkel van Nederland'. Daar ben ik trots op." Meer informatie: www.kaashuisdorestad.nl.