Jumbo bezorgt boodschappen thuis

Pick Up Point van start

 

ODIJK/HOUTEN Klanten kunnen vanaf deze week bij de Jumbo, zowel in Odijk als in Houten, hun boodschappen online bestellen én thuis laten bezorgen. Zelf afhalen kan ook, bij het Pick Up Point in de winkel zelf. Ondernemers Martin de Kruijf en Henk van Essen gaan mee met de ontwikkelingen in de retail.

Agnes Corbeij

 

Door heel Nederland heeft Jumbo nu 192 Pick Up Points. Op de website van de supermarkt kan de klant de boodschappen bestellen. In de winkel hoeft de klant alleen maar de boodschappen te betalen en in te laden. Sinds vorig jaar is de volgende stap gezet, Home Delivery. De supermarkten in Odijk en Houten doen mee met een pilot. Vanaf mei wordt het format verder uitgerold over heel Nederland.

 

DRUKTE Martin de Kruijf, ondernemer van de Jumbo in Odijk, verwacht vooral veel klanten te binden met de Home Delivery. "Een van de grote ergernissen hier is de parkeerdrukte op de Meent. Die ontloop je niet door af te halen. Wel met thuisbezorging."

 

De boodschappen van de bestellingen komen niet uit de winkels in Houten en Odijk. De Kruijf: "De boodschappen komen uit het distributiecentrum. Eenmaal afgeleverd, pakken we het zelf op. Wij blijven het gezicht van de Jumbo. Wij brengen zelf de boodschappen naar het Pick Up Point of bij de klant thuis."

 

KOSTEN Het zelf afhalen van de boodschappen is de eerste vier weken gratis. Daarna zijn de kosten afhankelijk van het tijdstip en de dag van afhalen. Voor het bezorgen van de boodschappen aan huis betaalt de klant zes euro.

 

De invoering van de Pick Up Points kost geen arbeidsplaatsen, aldus De Kruijf: "We hebben daardoor niet minder mensen nodig. We verwachten juist nieuwe klanten aan te trekken, dus zijn de arbeidsplaatsen die voor Home Delivery nodig zijn, extra." Op de lange termijn zal wel veel veranderen. "De retail is in beweging. De generatie die nu opgroeit, gaat weer heel anders om met smartphones en online bestellen dan de huidige generatie. Ik kan niet voorspellen hoe dat uitpakt."