• Vera Boonen van Ceremooiste.

    Okan Okkuscu

De ceremonie van je leven!

ODIJK Een bijzonder moment in je leven verdient een waardevolle herinnering. Vanuit die gedachte is Vera Boonen-Galekop met Ceremooiste gestart. Warme, unieke ceremonies die naadloos aansluiten bij de betrokkenen. "Er is maar één kans om het goed te doen. En die moet ten volle worden benut. Altijd!"

Marijke Dekker

"Een huwelijk, een uitvaart, het zijn momenten die een bijzondere en passende ceremonie verdienen", zegt Vera. "Hoe fijn is het om te kunnen terugkijken op een ceremonie die precies bij jou en de situatie past? Een ceremonie met de juiste sfeer, de juiste woorden, en een mooie rode draad. Een ceremonie die je raakt, die je in je hart meeneemt."

UITVAART Een afscheid-op-maat is mooi én belangrijk voor het rouwproces. Vera kan, ook dankzij haar ervaring als uitvaartvrijwilliger en trouwambtenaar, een toegevoegde waarde creëren. Juist ook voor mensen die niet (meer) kerkelijk betrokken zijn. Ze is gewend de juiste woorden te kiezen en voor grote groepen te spreken. Haar aanpak is warm, eigentijds en laagdrempelig.

Een afscheidsceremonie moet passen bij de overledene én de directe nabestaanden. "Samen met de familie ga ik op zoek naar de rode draad in iemands leven, naar woorden en symbolen waarmee we de mens van wie we afscheid nemen én de achterblijvers, recht doen. En eventuele sprekers pas ik naadloos in het geheel in." Ook wie het eigen naderend afscheid inhoudelijk vorm wil geven, kan bij Vera terecht.

Qua locatie is er ook vaak veel mogelijk. "Een bijzondere locatie, anders dan een aula, kan een heel andere sfeer oproepen, waardoor het afscheid laagdrempeliger en intiemer wordt."

Vera, die graag samenwerkt met de uitvaartverzorger die nabestaanden kiezen, biedt tal van mogelijkheden om de ceremonie vorm te geven. "Ook in het leiden van de ceremonie, het schrijven van een In Memoriam en het ondersteunen van nabestaanden bij het schrijven van hun eigen persoonlijk afscheidswoord schuilt mijn kracht." Dat betekent luisteren, de tijd nemen, sfeer proeven, vertrouwen opbouwen. "En gebruikmaken van mijn ervaring, creativiteit en oprechte betrokkenheid. Mooi om juist in zo'n kwetsbare periode iets te kunnen betekenen. Als ik naderhand terug hoor dat mensen geraakt zijn en dat het afscheid mooi en goed was, ben ik dankbaar." 

HUWELIJK Trouwplannen? "Ruim vijftien jaar ervaring leert dat de ceremonie rondom het Ja-woord de toon zet voor de sfeer tijdens de rest van de dag. Elk bruidspaar verdient dan ook een leuke trouwambtenaar." Natuurlijk kun je erop gokken dat een gemeente je een trouwambtenaar toewijst die het beschikbare halfuur onvergetelijk maakt. Maar je kunt ook de regie zelf in handen houden en kiezen voor Ceremooiste. Ook nu ligt haar kracht in haar warmte, creativiteit en betrokkenheid. "Geen 13-in-een-dozijn-ceremonie. Maar uniek, persoonlijk, anders dan anders. Passend bij het bruidspaar. En natuurlijk: alle tijd! Er is echt geen reden om met minder genoegen te nemen."

Meer informatie? 06-24618416 of www.ceremooiste.nl.