Adcura helpt afscheid nemen

REGIO Nooit voelt een mens zich kwetsbaarder dan wanneer een dierbare is overleden. AdCura uitvaartzorg helpt op een goede manier afscheid te nemen en praktische zaken snel te regelen. Daniel van Utrecht en Leo de Klijn zijn persoonlijk betrokken en houden dagelijks contact met de nabestaanden om te helpen bij alle grote en kleine beslissingen die in die verdrietige dagen moeten worden genomen.

Daniel en Leo helpen, met steun van hun echtgenotes Linda en Aukje, nabestaanden om de uitvaart persoonlijk vorm te geven. In eigen huis drukken ze rouwbrieven, liturgieën of boekjes voor de plechtigheid, desgewenst naar eigen ontwerp. Zij leiden de ceremonie in het rouwcentrum of aula. Vooraf assisteren ze bij het samenstellen van een toespraak of levensloop en denken mee over een ritueel om ook kinderen bij het afscheid te betrekken.

,,Wij gaan bij het eerste contact, bij de familie thuis of op ons kantoor, niet uit van een kant-en-klaar draaiboek'', aldus oprichter Daniel van Utrecht. ,,Wij helpen de familie het afscheid zelf vorm te geven.'' Dat kan volgens alle gangbare tradities, maar zeker ook op een andere manier. AdCura bekijkt de wensen van de familie met een open blik en denkt creatief mee om daaraan tegemoet te komen. ,,Een condoleancebijeenkomst hoeft niet per se in een rouwcentrum te worden gehouden. Als dat de overledene recht doet, kan dat bijvoorbeeld heel waardig in een sfeervol restaurant'', illustreert Leo.

Vanzelfsprekend worden de kist, het vervoer en de bloemen goed geregeld. Specialisten verzorgen de overledene, waarbij zo nodig een visagist wordt ingezet. Desgewenst kan een foto- of videoreportage van de uitvaart worden gemaakt, die op dvd of digitaal op hd-kwaliteit wordt geleverd.

De betrokkenheid houdt niet op als de begrafenis of crematie achter de rug is; na twee weken is er een afsluitend gesprek. Na een crematie overhandigt de vertrouwde uitvaartleider zelf de as van de overledene aan de familie. Dat deze aanpak wordt gewaardeerd blijkt uit het Keurmerk Persoonlijke Uitvaarten dat AdCura in februari werd toegekend.

Sinds kort werken zij naast de vestigingen in Bilthoven en Maartensdijk ook vanuit het kantoor aan de Edelsteen 190 in Houten. Het bedrijf richt zich in de eerste plaats op Houten, 't Goy, Schalkwijk, Tull en 't Waal, De Bilt, Bilthoven, Maartensdijk, Groenekan, Westbroek, Hollandsche Rading, Den Dolder, Utrecht en Maarssen. Maar ook mensen van buiten de regio kunnen een beroep doen op de zorg van AdCura.

AdCura Uitvaartzorg

Edelsteen 190

3991 SV Houten

030 - 290 15 81

Dorpsweg 20

3738 CE Maartensdijk

0346 - 210 700

Laurillardlaan 6

3723 DM Bilthoven

030 - 227 06 77