• Team Om Odijk. v.l.n.r. Rosa, Martin, Mieke, Jannie, Maarten en Ria. Vooraan: Steven

    Rene van den Brandt

Zaterdag 1 juni: Om Odijk

ODIJK Op zaterdag 1 juni vindt voor de vierde keer Om Odijk plaats. Een prachtig (hard)loop evenement, door en om het mooie Odijk. Het parcours is voor alle afstanden geheel verkeersvrij. De looptijden worden elektronisch geregistreerd en alle finishers krijgen een medaille.

Mieke Hilhorst

GEZONDE SPORTKANTINE De deelnemers kunnen gebruik maken van kleedkamers en douches bij sporthal de Lindenhof. De hardlopers en supporters kunnen elkaar in het gezellige sportcafé De Linde ontmoeten. Nieuw dit jaar is het assortiment van de kantine. De sportkantine is namelijk nu een 'gezonde sportkantine' te noemen. Via Team:Fit heeft het Sporthuis Bunnik een Zilveren sportkantine. Naast de gebruikelijk versnaperingen hebben zij nu meer gezonde producten in hun assortiment.

VOORBEREIDEN Waar de één elke week trouw met zijn eigen sportclub aan het trainen is, trekt de ander er in zijn eentje op uit om een stukje te rennen. Dit geldt vaak niet voor (jonge) kinderen. Gelukkig is er voor hen The Daily Mile: dagelijks 15 minuten lopen of rennen. Dit is een heel eenvoudig, maar een effectief concept dat toegepast kan worden op elke basisschool. Het draagt bij aan de conditie van de kinderen, maar ook aan het concentratieniveau, stemming, gedrag en algehele welzijn. En natuurlijk is het ook een mooie voorbereiding voor de kidsloop van 1 of 2 km. Neem hiervoor contact op met de buurtsportcoaches: info@bunnikbeweegt.nl.

PROGRAMMA

13.00 uur Na-inschrijving en afhalen startnummers

14.30 uur Start Duoloop (1 km loop)

15.00 uur Start 1 km loop kinderen
15.20 uur Start 2 km loop kinderen
15.45 uur Prijsuitreiking 1 en 2 km
16.30 uur Start 10 km
16.40 uur Start 5 km (individueel en teams)
17.45 uur Prijsuitreiking 5 en 10 km.
Tijden zijn onder voorbehoud. Start en finish bij Dorpshuis Odijk (Rijneiland)

UNIEK bij Om Odijk is de duo-loop van 1 km. Deze is specifiek gericht op lopers met begeleiding. Dit kunnen deelnemers zijn met een geestelijke en/of een lichamelijke beperking, maar ook ouderen (met of zonder rollator) of kinderen onder de 4 jaar. Ze lopen allemaal met een buddy, vandaar de duo-loop. Inmiddels zijn er al diverse aanmeldingen voor de duoloop, doe jij ook mee?

INSCHRIJVEN Inschrijven voor Om Odijk doe je heel eenvoudig via de website https://omodijk.nl/inschrijven. Je kunt je ook nog inschrijven op vrijdagavond 31 mei tussen 19 en 21 uur in het Dorpshuis (Rijneiland) of op zaterdag 1 juni zelf tot 15 minuten vóór aanvang van de wedstrijd.

VRIJWILLIGERS De mensen van de organisatie zijn druk bezig om Om Odijk weer tot een geslaagd evenement te maken. Maar om dit te bereiken zijn veel vrijwilligers nodig. De gehele organisatie wordt gevormd door vrijwilligers. Er hebben zich gelukkig al heel wat mensen aangemeld, maar we hebben er echt nog wel wat nodig. Voor scholieren is het mogelijk om hun medewerking aan Om Odijk als stage te benutten. Je kunt je aanmelden als vrijwilliger via de website van Om Odijk, of een mail sturen naar vrijwilliger@omodijk.nl of via https://omodijk.nl/organisatie/vrijwilligers