• Bunniks Ride 2018

    SEPPE VAN HEUSDEN

Bunniks Ride 2019: fiets mee en schrijf nu in

28-08-2019, 23:11 | Lezersnieuws | Gerrit

Zondag 15 september wordt voor de derde keer Bunniks Ride georganiseerd: fietsen voor het Prinses Maxima Centrum. Er zijn routes voor toerfietsers én wielrenners. De organisatie van het evenement wordt  betaald door Bunnikse bedrijven. Iedere euro van de deelnemers gaat  naar het Maxima Centrum. De afgelopen twee jaren heeft Bunniks Ride al € 28.000 ingezameld voor onderzoek naar kanker bij kinderen. Meer geld is nog steeds hard nodig. Fiets dus met ons mee!

DE ROUTES
Toerfietsers kunnen op eigen gelegenheid 25 of 50 km fietsen op basis van een routebeschrijving. Wielrenners fietsen 75, 100 of 150 km. Zij fietsen onder begeleiding van een wegkapitein en ‘motards’ in pelotons. Voor de allerkleinsten wordt er ’s middags een dikke-banden-race met loopfietsjes georganiseerd.

INSCHRIJVEN
Het gaat erg goed met de inschrijvingen. Er zijn al meer dan 200 deelnemers, maar er kunnen er nog meer bij. Fiets mee en schrijf snel in want iedere afstand kent een maximaal aantal deelnemers. Voor de 150 km is het maximum al bereikt. Inschrijven gaat heel eenvoudig via www.bunniksride.nl.

CENTRUM BUNNIK WORDT FINISHPLEIN
Na afloop van de fietstochten (vanaf ca. 13:00 uur) wordt er nagepraat op het finishplein op de Van Hardenbroeklaan. Iedere deelnemer wordt getrakteerd op een drankje en vers gebakken kibbeling van C-VIS,. DJ-Jeroen zorgt voor muzikale ondersteuning en voor de jeugd is er een springkussen. Fietst u niet mee, kom dan de fietsers met applaus ontvangen en de sfeer van dit evenement proeven. U bent van harte welkom.

GEEN FIETSER?
Kunt u niet meefietsen, maar wilt u wel een bijdrage leveren? Word dan sponsor van Bunniks Ride. Een donatie doen gaat heel eenvoudig via www.buniksride.nl.

VRIJWILLIGERS
Zonder vrijwilligers geen Bunniks Ride. Extra handen zijn  welkom. Meld je aan via de site of bel met  0683 655 609.

HET PRINSES MAXIMA CENTRUM
Het centrum voor kinderoncologie is vorig jaar officieel geopend door Koningin Maxima. Ieder jaar krijgen 600 kinderen kanker. Op dit moment geneest ongeveer 75%. Het nieuwe centrum wil dit percentage fors verhogen. Hiervoor is specialistisch onderzoek nodig dat ook in het centrum wordt gedaan. Iedere euro is daarom meer dan welkom en daar wilt u toch ook wel voor meefietsen?

AANMELDEN
Inschrijven voor een fietstocht, aanmelden als vrijwilliger of een donatie doen? Het kan via www.bunniksride.nl. Wilt u meer informatie mail dan naar info@bunniksride.nl of bel 0683 655 609