• Meer dan 100 hockey'ers kwamen in voorjaar 2016 naar het gemeentehuis om geld te vragen voor een tweede kunstgrasveld.

    Kuun Jenniskens

Wethouder zoekt geld voor tweede hockeyveld

ODIJK De opkomst bij het Open Huis van donderdag was ongekend. Meer dan honderd hockey'ers uit Bunnik kwamen daar - in tenue - de gemeente vragen mee te denken over de aanleg van een tweede kunstgrasveld. De hockeyvereniging, opgericht in 2012, bloeit en groeit uit haar jasje. Het college beloofde mee te denken. De gemeenteraad gaat bij ze op bezoek.

Agnes Corbeij

Fiene van Hekezen en Linde Kavelaars uit de meisjes D2 stelden vragen aan burgemeester Ostendorp en Ton van Hekezen, voorzitter van de vereniging. Ze vroegen Ton naar de geschiedenis van de vereniging. Ton: "Het idee bestaat sinds 2010, maar we zijn opgericht juni 2012." Sinds die oprichting is er heel erg veel gebeurd bij de hockeyclub aan de Tolhuislaan. "Eerst gaven we training op het oude gravelveld en later op het kunstgrasveld van de korfbalvereniging. We hebben het oude clubhuis van de handbal overgenomen en opgeknapt."

UNICUM Maar het belangrijkste was wel het gevecht voor een eigen kunstgrasveld. "Helemaal op eigen kracht, en dat is een unicum in de regio, zamelden wij geld in voor een eigen veld. We vonden heel veel sponsoren, leden doneerden geld en kinderen deden acties. Er werd oud papier opgehaald, glas weggebracht, kralen en cakejes verkocht."

 

SUBSIDIE Nu wil de vereniging een tweede kunstgrasveld. "Volgend jaar moeten we al velden huren in Maarn om alle wedstrijden te kunnen spelen. Dat is niet de bedoeling. Daarom hebben we een tweede veld nodig. We willen dat lente 2017 aanleggen. Om dat nogmaals zonder subsidie op te hoesten, is niet mogelijk. Alle verenigingen om ons heen krijgen bovendien ook subsidies, dus ik kan niet meer aan onze leden uitleggen waarom wij niet."

KADERNOTA Zowel burgemeester Ostendorp als wethouser Eijbersen van sport spraken hun bewondering uit voor de daadkracht van de vereniging. Eijbersen zei mee te willen denken en de vraag naar budget mee te nemen naar de behandeling van de Kadernota, maar dat de gemeenteraad de beslissingen neemt.

Een uitgebreider artikel over dit onderwerp staat komende week in de papieren versie van het Bunniks Nieuws.