• De Walking Hockey'ers betraden het veld weer, na de winterperiode.

    Jesper Oele
  • Na de training is er altijd een kopje koffie.

    Jesper Oele

Walking hockey ontwikkelt zich

BUNNIK Na een korte winterstop en met de lente in het vooruitzicht besloten de walking hockeyers afgelopen vrijdag weer het hockeyveld te betreden. Walking hockey is inmiddels een begrip geworden binnen de gemeente Bunnik. Het idee is vorig jaar ontstaan toen buurtsportcoach Jesper Oele in gesprek raakte met HC Kromme Rijn.

Jesper Oele

De hockeyclub was op zoek naar een hockeyvorm speciaal voor de wat oudere doelgroep. Het starten van een walking hockey groep waarbij rennen en fysiek contact niet is toegestaan, bleek een uitkomst te zijn. Nu, een jaar later, zijn er plannen om dit sociale beweegmoment verder door te ontwikkelen.

HCKR Eén van de belangrijkste redenen van het succes is het sociale karakter. Iedereen kan mee doen op eigen niveau en na afloop van de les wordt er gebruik gemaakt van het clubhuis van HC Kromme Rijn om met elkaar een kop koffie met elkaar te drinken. Jesper Oele: "We zouden het leuk vinden als de groep straks lid wordt van HC Kromme Rijn. Dan krijgen zij bijvoorbeeld ook een nieuwsbrief en worden zij echt onderdeel van de club."

Momenteel wordt er gezocht naar een geschikt moment voor een walking hockey sessie met opa, oma en kleinkinderen. Zo kan de jeugd van HC Kromme Rijn samen met opa en oma een keer mee doen aan het walking hockey. Jesper: "Hoe leuk is het voor beide partijen om samen op het hockeyveld te staan? Daarnaast levert het weer nieuwe deelnemers op."

LANDELIJK Het succes is niet onopgemerkt gebleven in de rest van het land. Een aantal andere clubs verdeeld over het land, nam zelfs al contact op met de buurtsportcoach om informatie te vragen over het concept. Inmiddels wordt er onder andere in Vianen, maar ook al in Den Haag walking hockey gespeeld. Jesper: "Misschien wordt het tijd voor wat beelden en een goede flyer om het concept nog meer onder de aandacht te brengen".

In het afgelopen jaar heeft het concept al regelmatig in de kranten gestaan en zelfs ook op enkele landelijke hockeysites, maar de hockeybond heeft toen nu toe nog niks laten horen. "Ook dat prikkelt mij om door te gaan en ook de bond te overtuigen dat dit concept perfect landelijk uitgerold kan worden."

DEELNEMERS Ondanks het succes zal de groep toch nog graag wat groter worden. "Wanneer de groep groter wordt is het makkelijker om te professionaliseren." Voor veel mensen blijkt de drempel om voor de eerste keer te komen toch wat hoog. Oele: "Terwijl men na een eerste proefsessie eigenlijk altijd gelijk enthousiast is. Het is natuurlijk voor de gezondheid erg belangrijk om te blijven bewegen, daarnaast doet men bij hier nieuwe sociale contacten op."

Jesper nodigt iedereen dan ook graag uit om op z'n minst een keer op de vrijdagochtend te komen kijken. Walking hockey begint iedere vrijdag om 11.00 uur aan de Tolhuislaan bij hockeyclub HC Kromme Rijn. Geïnteresseerden kunnen contact opnemen met Jesper Oele op tel: 06-11764232 of door te mailen naar: j.oele@bunnikbeweegt.nl