• De hele dag heerste er een gemoedelijke sfeer op de velden van SV Odijk.

    Robin Eerkens
  • Na inspanning is er uiteraard tijd voor ontspanning

    Robin Eerkens

Voetbal is leuk voor iedereen

ODIJK Buurtsportcoach Robin organiseert in samenwerking met de schoolsport commissie de jaarlijkse schoolsporttoernooien. Het toernooi waar door vele het meest naar uitgekeken wordt is het Schoolvoetbaltoernooi. Afgelopen 7 april stond het Schoolvoetbal op de planning op het sportpark van SV Odijk.

Robin Eerkens

Maar liefst 367 kinderen uit groep 5 en 6 trapten vrijdag een balletje met klasgenoten. De sfeer op de velden was goed. Er was een combinatie van sportiviteit en fanatisme. De wil om te winnen was er bij iedereen, maar wel met respect voor de tegenstander en de spelbegeleiders. De wedstrijden stonden deze middag onder leiding van Gio, Wessel, Sem, Jordy en Milton; vijf toppers van het Sport College Amersfoort en al eerder betrokken geweest bij het Schoolkorfbaltoernooi in Bunnik.

REGIO FINALES De kampioenen uit groep 6 vertegenwoordigen op 31 mei de gemeente Bunnik tijdens de regio finale in Achterveld. Dat zijn straks zowel de jongens, als de meisjes van basisschool de Bongerd. Deze kinderen waren supertrots, en dat straalden ze uit in hun gloednieuwe schoolshirts. De meisjes van de Bongerd wisten in de finale met 1-0 te winnen van de Delteykschool. De jongens van dezelfde school wisten na een spannende penalty reeks te winnen van de Camminghaschool. Alle poule winnaars, uit groep 5 en 6, werden beloond met goodie bags van FC Utrecht.

De sporticiteitsprijs, kaarten voor de thuis wedstrijd van FC Utrecht tegen Roda JC, ging naar de meiden van groep 5 van de Camminghaschool.

Een uitgebreider artikel staat komende week in de papieren versie van deze krant.