• Arnold loopt hier de Om Odijk van 2018

    Om Odijk 2018
  • Kromme Rijn

Trainen voor Om Odijk

ODIJK Om Odijk vindt dit jaar plaats op zaterdag 1 juni en is gericht op verschillende doelgroepen. Kinderen kunnen de 1 of 2 km lopen en tieners boven de 12 jaar en volwassenen kunnen de 5 km lopen. Er is natuurlijk ook een 10 km wedstrijd. Teams van bedrijven en organisaties kunnen meedoen aan de 5 km teamloop.

Uniek bij Om Odijk is de duo-loop van 1 km. Deze is specifiek gericht op lopers met begeleiding. Dit kunnen deelnemers zijn? Met geestelijke en/of een lichamelijke beperking, maar ook ouderen (met of zonder rollator) of kinderen onder de 4 jaar? Ze lopen allemaal met een buddy, vandaar de duo-loop.

"Hardlopen is een fantastische sport die je op elke leeftijd kan beoefenen. Het maakt niet uit hoe hard je gaat, maar dat je steeds beter kan worden geeft wel een kick. Daarom doe ik elk jaar mee aan Om Odijk. Ik train bij Rosa & Friends. Elke dinsdag om 19.00 uur starten we bij het gemeentehuis in Odijk. De training en daarnaast zelf nog wat kilometertjes maken, is een goede voorbereiding op Om Odijk." zegt Arnold, één van de trouwe leden van de loopgroep. Wil jij je ook op een goede en leuke manier voorbereiden op Om Odijk? Meld je dan aan via rosa.gulmans@live.

De start en finish zijn op het Rijneiland in Odijk, vlakbij het dorpshuis, waar alle faciliteiten voor lopers en supporters zich bevinden. Het 5 km-rondje van Om Odijk loopt letterlijk om het dorp Odijk.

Voorinschrijving De voorinschrijving voor Om Odijk 2019 is geopend. Je kunt je vanaf nu met korting voorinschrijven. Dat doe je eenvoudig via www.omodijk.nl/aanmelden Tevens wordt bij voorinschrijving je naam op je startnummer gedrukt. Na-inschrijvingen zijn mogelijk tot 15 minuten voor aanvang van de wedstrijd. Na-inschrijven is ook mogelijk op vrijdagavond 31 mei tussen 19 en 21 uur in het Dorpshuis aan het Rijneiland.

Programma Het programma op zaterdag 1 juni ziet er als volgt uit:

13.00 uur Na-inschrijving en afhalen startnummers
14.30 uur Start Duoloop (1 km)
15.00 uur Start 1 km loop kinderen
15.20 uur Start 2 km loop kinderen
15.45 uur Prijsuitreiking 1 en 2 km
16.30 uur Start 10 km
16.40 uur Start 5 km (idividueel en teams)
17.45 uur Prijsuitreiking 5 en 10 km.

Tijden zijn onder voorbehoud.

Vrijwilligers gezocht Om een evenement als 'Om Odijk' te laten slagen, zijn vrijwilligers onmisbaar. De gehele organisatie wordt gevormd door vrijwilligers. Op dit moment zijn we nog op zoek naar een behoorlijk aantal vrijwilligers, die zich op de dag zelf voor 1 of een paar uurtjes beschikbaar willen stellen. Voor scholieren is het mogelijk om hun medewerking aan Om Odijk als maatschappelijke stage te benutten. Je kunt je

aanmelden als vrijwilliger via de website van Om Odijk, https://omodijk.nl/organisatie/vrijwilligers of een mail sturen naar vrijwilliger@omodijk.nl

Het evenement komt nu snel dichterbij! Voor je het weet, is het 1 juni. Schrijf je nu dus snel in voor dit supergezellige hardloopevenement via www.omodijk.nl/inschrijven.