• Hendrik Reinierse - Pixel Dezign
  • Hendrik Reinierse - Pixel Dezign
  • Hendrik Reinierse - Pixel Dezign
  • Hendrik Reinierse - Pixel Dezign

Sportclinic voor mensen met beperking en/of chronische ziekte

REGIO Slechts 42% van de mensen met beperking voldoet aan de beweegnorm. Dat is maar liefs 22% minder dan gezonde mensen. Dit terwijl juist mensen met beperking en/of chronische ziekte zelfredzamer zijn als zij sport beoefenen. "Dat moet anders!" vindt Dutch Adaptives, een sportteam bestaande uit mensen met een chronische ziekte en/of beperking. ,,Onze missie is sport toegankelijk te maken voor iedereen"

Drempels Vaak ervaren mensen met beperking en/of chronische ziekte een hoge drempel om te beginnen met sport. Hoe zit het met vervoer? Is de locatie wel toegankelijk? Wat is goed met mijn lichaam? Kan ik wel mee doen? Dutch Adaptives weet als geen ander hoe het voelt om deze vragen te hebben. Daarom ontwikkelden zij samen met FSF Crossfit een clinic om Sporters met beperking en/of chronische ziekte op weg te helpen! Sport komt dus naar jou toe!

Clinic in Utrecht In samenwerking met Unscared CrossFit organiseert Dutch Adaptives op 24 augustus 2019 een sportclinic in Utrecht.  Tijdens deze clinic delen we kennis over sport, geven we handvatten hoe je met een beperking kan zorgen dat je op een verantwoorde manier sport en delen we ervaringen.  De clinic is voor iedereen, zowel beginnend als gevorderd sporter en verlaagt de drempel naar sport. De clinic wordt sinds 2018 gegeven. De reacties van deelnemers zijn positief!

,,De clinic voelt als thuiskomen. In dit team snappen ze wat ik doormaak en de tips die ik krijg geven me vertrouwen dat ik door kan zetten" Aldus een deelnemer uit 2018.

Heb jij een chronische ziekte of beperking? Is sport jouw passie of wil je graag beginnen met sporten? Meld je dan aan voor de clinic link: https://dutchadaptives.nl/product/start-utrecht/ of ga naar www.dutchadaptives.nl/zelfsporten voor meer informatie! De Clinics kosten €5,- per persoon om de onkosten te dekken.