• "Helemaal alleen in mijn eigen hoofd. Dat is heerlijk.¿

    Agnes Corbeij

Sabine heeft vaste fans

Agnes Corbeij

Sabine tenniste elke zondagavond bij de Niënhof, maar daarmee besloot ze zes jaar geleden te stoppen. "Ik wilde weer eens iets anders doen. Met drie jonge kinderen vond ik het onhandig om in teamverband te sporten, dus wilde ik iets individueels gaan doen. Hardlopen kun je makkelijk oppakken en doen wanneer je dat zelf wilt. Mijn man Alexander liep al hard."

PRIKKELS Sabine heeft naast een druk gezin ook een drukke baan. "Het is heerlijk er dan af en toe even helemaal uit te zijn en alleen maar met jezelf bezig te zijn." Elke zondagochtend loopt Sabine een rondje, grotendeels langs de Kromme Rijn. "Geen prikkels van buiten, geen 'mama, mag ik…', of 'Sabine, kun je…', maar helemaal alleen in mijn eigen hoofd. Dat is heerlijk."

Sabine geniet tijdens het hardlopen van de natuur. "Ik loop wel met muziek, maar die staat nooit hard, dus ik hoor van alles er doorheen. Dan merk je pas hoe mooi we eigenlijk wonen." Naast het hardlopen is Sabine zes jaar geleden ook uit de auto op de fiets gestapt. "Ik begon toen met deze baan, in Utrecht. Het is heerlijk om drie keer in de week naar mijn werk te fietsen." Het fietsen en hardlopen heeft haar geen windeieren gelegd. "Ik merk wel dat mijn basisconditie nu gewoon beter is."

ENTHOUSIAST In 2013 deed Sabine voor het eerst mee met Bunniks Mooiste. "Onze overburen zijn heel fanatieke lopers. Zij waren zo enthousiast over dat evenement, dat wij besloten ook mee te doen. Onze kinderen hebben ook alle drie een keer de 1 kilometer gelopen. Zelf liep ik in 2013 de 6 kilometer en in 2014 de 12." Dat laatste beviel niet goed. "Ik had me daar niet goed genoeg op voorbereid. Ik raakte geblesseerd."

Vorig jaar deed Sabine niet mee, dit jaar wel weer, in de 6 kilometer. "In 2013 liep ik de afstand in 34 minuten, dat wil ik nu graag weer halen." Sabine doet nooit mee aan andere loopevenementen. "Dit is in het eigen dorp, laagdrempelig."SFEER Sabine is helemaal niet fanatiek tijdens haar wekelijkse rondje, ze loopt zonder tijd. Maar tijdens Bunniks Mooiste komt de fanaticus in haar naar boven. "Het komt door de sfeer. Zoveel publiek, zoveel lopers. Dat maakt dat ik ook mijn beste beentje voor wil zetten en me in die eerste meters bijna naar voren wil wurmen met mijn ellebogen. Dat maakt het zo leuk."

Sabine kan rekenen op een vaste schare fans. "Vrienden uit Bunnik staan altijd te kijken in de dezelfde hoek, op de Kennedylaan. Dan krijg ik nog extra energie voor die laatste meters. Mijn dochter heeft ook weleens de laatste meters meegelopen. En wat er geroepen wordt aan de kant, hoor je als loper echt wel. Daardoor loop ik tijdens Bunniks Mooiste harder dan op zondag."

Bunniks Mooiste wordt gehouden op 3 september. Werkhoven Loopt op 17 september. Deze zomer laat het Bunniks Nieuws een aantal deelnemers hun hardloopverhaal vertellen.