• Wethouder Jorrit Eijbersen en Richard Geurtsen, penningmeester van BLTC de Niënhof, schudden elkaar deze zomer de hand bij de in gebruikname van de ledverlichting op het tennispark.

    Agnes Corbeij
  • HC Kromme Rijn opende haar kunstgrasveld op 3 september.

    Sporthuis Bunnik

Opknapbeurt Tolhuislaan afgerond

BUNNIK Na een proces van tien jaar is het sportpark aan de Tolhuislaan in Bunnik volledig opgeknapt. De gemeente noemt de revitalisatie compleet en daarom onthult wethouder Eijbersen van Sport aankomende zaterdag om 11.00 uur een overzichtelijke plattegrond van het sportpark.

De gemeente droeg het beheer van de sportparken in 2008 over aan het Sporthuis Bunnik. Er was destijds sprake van behoorlijk wat achterstallig onderhoud aan gebouwen en velden. Jorrit Eijbersen: "De afgelopen jaren hebben we stapje voor stapje geïnvesteerd in de sport en dat hebben we niet alleen gedaan. Er waren meer geweldige initiatieven van alle verenigingen op het gebied van vernieuwing en innovatie. Het Sporthuis Bunnik heeft ons hiermee professioneel geholpen."

Kleedkamers werden opgeknapt en vernieuwd, de Tolhuislaan opnieuw geasfalteerd en van nieuwe verlichting voorzien en sportvelden en tennisbanen werden grootschalig gerenoveerd. Midlandia, Celeritas, HC Kromme Rijn, Les Boulettes, Bunnik 73 en BLTC de Niënhof hebben als verenigingen veel geïnvesteerd. Afgelopen jaar werd ook de gehele waterhuishouding aangepakt. Afvoer van regenwater en aanvoer van water om banen en velden te besproeien, gebeurt nu met oppervlaktewater uit de Krommerijn.

Helemaal klaar is het park nog niet. De komende weken wordt op veld 2 van Bunnik '73 led-verlichting geplaatst. Naast de zonnepanelen op het dak van hun kantine investeren ze daarmee ook in duurzaamheid. Verschillende andere verenigingen investeren op korte termijn in duurzaamheid.