• Walking Hockey wordt ook in augsutus gespeeld.

    Jesper oele

Lopend hockey gaat door

BUNNIK Buurtsportcoach Jesper Oele gaat ook in augustus gewoon door met Walking Hockey. Deze bijzondere vorm van hockey, waarbij rennen verboden is, bevalt bij de vaste groep deelnemers zeer goed. Nieuwe mensen kunnen makkelijk aansluiten, ook in de zomer.

Jesper Oele

Buurtsportcoach Mieke Hilhorst en Pien Breedveld van Senioren Activiteiten Bunnik creëerden de Zomerschool, waarin alle activiteiten voor ouderen in de zomer op een rijtje werden gezet. Er zijn activiteiten die het hele jaar rond georganiseerd worden en ook in de zomervakantie gewoon doorgaan. Zoals bingo, bewegen op muziek, walking hockey en fietstochten.

Nieuw georganiseerd worden ook workshops van de muziekschool, videocolleges over Gezond lang leven, lessen in Geluk en rondleidingen. Op 9 augustus is er een rondleiding bij de Landgoederij en op 23 augustus door het gemeentehuis.

HOCKEY Walking hockey is inmiddels bezig aan haar tweede seizoen. Nog steeds wekelijks wordt er op vrijdag om 11.00 uur aan de Tolhuislaan bij HCKR gehockeyd met veel plezier. De groep bestaat uit ongeveer tien ouderen. Bij walking hockey wordt voornamelijk gelet op laagdrempeligheid, veiligheid, het sociale element en het lekker buiten met bezig zijn met bewegen.

Een walking hockey training bestaat uit een warming up met wat rek en strek oefeningen, veel leuke hockeyspelletjes of technische oefeningen en wordt afgesloten met een partijvorm. Na afloop drinken we met elkaar een kop koffie.

STICK Janneke al ruim 1,5 jaar betrokken bij het walking hockey. "Ik heb vroeger zelf gehockeyd. Mijn stick stond nog naast mijn bed om dieven te verjagen. Die heb ik dus maar meegenomen." De sport bevalt haar erg goed. "Het is erg leuk om te doen, je bent lekker buiten bezig met elkaar en het is goed voor de gezondheid."

Ans doet nog niet zo lang mee, een paar weken. "Het bevalt ons erg goed, we zijn lekker gezond buiten bezig, hebben veel lol, het is sociaal dus ook erg goed. Daarnaast mag ook gezegd worden we een leuke trainer hebben die het erg goed doet."

AGENDA Volgende week is het volgende te doen in onze gemeente:

Maandag 31 juli om 9.00 uur: Bewegen op muziek in de Irenezaal.

Maandag 31 juli om 10.00 uur: Pilates in de Irenezaal in Bunnik.

Dinsdag 1 augustus om 14.00 uur: Collegereeks Gezond Lang Leven in MFA Kersentuin.

Woensdag 2 augustus om 10.00 uur: Lessen in Geluk in MFA Kersentuin.

Woensdag 2 augustus om 10.00 uur: Ouders en Kids Café Huiskamer van Odijk.

Vrijdag 4 augustus om 11.00 uur: Walking Hockey, HCKR. Kosten 2 euro.

Vrijdag 4 augustus om 17.30 uur: Eettafel van Odijk.

    

De coördinatie van alle activiteiten is in handen van Mieke Hilhorst, een van de buurtsportcoaches.Heeft u behoefte aan informatie dan kunt u haar bellen of mailen: telefoon: 06-23244886 of via de email: m.hilhorst@bunnikbeweegt.nl