• Start van de 10 km Om Odijk 2018.

    Rene van den Brandt

Loop jij mee met Om Odijk op zaterdag 1 juni?

Loop jij mee met 'Om Odijk' op zaterdag 1 juni?

ODIJK Misschien had je er al naar uitgekeken, naar informatie over hét hardloopevenement uit de gemeente Bunnik: Om Odijk. Afgelopen drie jaar vond Om Odijk plaats in maart. Dit jaar heeft de organisatie er voor gekozen om het evenement te organiseren op zaterdag 1 juni. Een datum met hopelijk ideale hardloopomstandigheden.

In 2018 werden er 6 parcoursrecords verbroken. Uiteraard hopen we in 2019 ook weer een aantal snelle lopers aan de start te hebben staan, die de strijd aangaan om deze tijden te verbeteren.

AFSTANDEN Net als voorgaande jaren is er de 1 kilometer duoloop, kunnen kinderen 1 of 2 kilometer hardlopen en kunnen volwassen 5 of 10 kilometer hardlopen. De 1 en 2 kilometer lopen over het Rijneiland en de wijk rondom sporthal De Lindenhof. De 5 en 10 kilometer lopen een gevarieerd parcours langs de Kromme Rijn en om Odijk. Alle parcoursen zijn volledig verkeersvrij en verhard.

DEELNAME TEAMS Voor de 5 km kun je je ook in teamverband opgeven. Een team bestaat uit 4 - 6 lopers. Je gaat dan samen met elkaar de strijd aan. Bij de teams worden de vier snelste tijden bij elkaar opgeteld. Het team dat de snelste tijd loopt, gaat met een fraaie beker naar huis. Vorig jaar ging het U-Track Running Team er met deze beker vandoor. Daag je collega's, vrienden of teamgenoten uit en meld je aan voor de teamwedstrijd.

VOORINSCHRIJVING Je kunt je nu met korting voorinschrijven via www.omodijk.nl/inschrijven. Daarnaast wordt er bij de voorinschrijvers ook de naam op het startnummer gedrukt.

WAAROM MEEDOEN Al voor het vierde jaar op rij wordt Om Odijk georganiseerd. Deelnemers reageren enthousiast op het gevarieerde, verharde parcours wat langs de Kromme Rijn en om Odijk voert. Het parcours is volledig verkeersvrij en staat bekend om de snelle tijden die er gelopen worden. Het parcours is door de Atletiekunie gecertificeerd, wat betekent dat je ook écht 5 of 10 km loopt. Tijden worden elektronisch geregistreerd en voor de deelnemers zijn er kleedkamers, douchegelegenheid en een bewaakte garderobe. Alle finishers krijgen een medaille. Daarnaast kunnen hardlopers en supporters elkaar in het gezellige sportcafé De Linde ontmoeten.

Nog niet getraind? Geen zorgen, drie maanden is een goede trainingsperiode. Op de website www.omodijk.nl staan trainingsschema's en parcourskaarten. Een ideale voorbereiding om op zaterdag 1 juni een mooie prestatie neer te zetten.

VRIJWILLIGERS Om een evenement als 'Om Odijk' te laten slagen, zijn vrijwilligers onmisbaar. De gehele organisatie wordt gevormd door vrijwilligers. De organisatie is op zoek naar zo'n 70 vrijwilligers.