• De teams S.S.T. en Bunnike Boys hielden elkaar tijdens de finale in evenwicht. Beiden mochten als winnaar poseren.

    Richard Thoolen

Leuk Schoolvoetbaltoernooi

ODIJK Woensdag vond bij SV Odijk een door SVO Krommerijnstreek georganiseerd schoolvoetbaltoernooi plaats. 18 basisschoolteams ontmoetten elkaar in de groene arena om uit te maken wie zich het beste schoolteam voor 2019 mag noemen.

TEAMS Er werd gestreden in twee leeftijdsklassen: groep 5/6 en groep 7/8, waarbij de teams uit zowel jongens als meisjes bestonden. De verschillende teams mochten zelf namen kiezen waaronder ze gingen spelen. Sommige teams kozen voor de naam van de school waar ze voor uit kwamen zoals Barbara, Anne Frank, Cammingha en De Bongerd. Andere teams kwamen na eens flink gebrainstormd te hebben met ludieke namen als S.S.T., De Kinkers, Kaktus, Tripaloski, Voetbaltoppers, Dreamteam, Supercammers, BeurtVonk, FC De Winners, Bunnikse Boys en FC Stront.

WINNAARS Alhoewel er door alle teams fantastisch werd gevoetbald kon er uiteindelijk toch maar één winnaar zijn. Bij groep 5/6 ging de finale tussen De Bongerd en het Dreamteam van de Cammingha school. In een spannende wedstrijd was De Bongerd met 2 - 1 net iets te sterk voor het Dreamteam.

Bij groep 7/8 ging de finale tussen S.S.T. en de Bunnikse Boys. Deze teams waren echt aan elkaar gewaagd en nadat de reguliere speeltijd was verstreken stond de terechte stand van 1 - 1 op het scorebord. Een serie van 5 penalty's moest daarom uitsluitsel geven. Keeper Pepijn van Bunnikse Boys zorgde met een paar fraaie reddingen dat zijn team de felbegeerde titel behaalde.

WIE ZIJN ER BETER? Er werd sportief en vol inzet gespeeld door zowel de jongens als de meisjes. Bij Bunnikse Boys (waaronder ook Bunnikse Girls) vonden de jongens dat zij beter hadden gespeeld dan de meisjes. Daar waren Thirza, Mylène en Jeske het echter niet mee eens. ,,De jongens kunnen dan wel harder schieten, maar wij spelen het slimmer. Zonder ons hadden ze het echt niet gered." Daar wordt later op school vast nog verder over nagepraat.
Matchwinnaar Pepijn legt uit hoe hij dat gedaan heeft. ,,Als keeper moet je rustig blijven en niet onzeker overkomen. Ik voelde mijn hart in mijn keel kloppen en was van binnen super zenuwachtig, maar dat liet ik niet blijken en keek zo stoer mogelijk." Tim:,,We kwamen 1-0 achter en dreigden te verliezen. Ik was daarom heel blij toen ik de gelijk maker scoorde met een mooi afstandsschot."

GOEDE TWEEDE S.S.T. greep net naast de titel, en alhoewel er even een traantje werd gelaten uit teleurstelling maakte dat al snel plaats voor gepaste trots toen ze ook voor de krant op de foto mochten. Ze waren dan ook niet minder, maar hadden net even minder geluk bij het penalty schieten gehad. Maar waar staan die letters S.S.T. nu toch voor? Nelson:,,Dat staat voor Super Sexy Team. Dat heb ik verzonnen en de rest van het team vond dat ook leuk."

SCHEIDSRECHTERS Het toernooi werd gefloten door de meiden van Odijk en Bunnik. Manouk de Ligt floot de finale. Manouk:,,Het was een sportief en gezellig toernooi. Ik was bij de finale net zo zenuwachtig als de spelers in het veld. Je wilt niet dat door een foute beslissing van mij één van de teams benadeeld wordt. En dan worden het ook nog eens penalty's! Het verliep allemaal goed."