• Straatvoetbal was vorig jaar een succes

    Robin Eerkens

Geef je op voor straatvoetbal

BUNNIK Buurtsportcoach Robin Eerkens organiseert voor de derde keer het Bunnikse KNVB Straatvoetbal. Het Straatvoetbal is in de loop der tijd telkens iets veranderd. Zo heette het in 2015 nog de Street League. Inmiddels is het straatvoetbal ook in onze gemeente aangesloten bij de Nederlandse Voetbalbond (KNVB).

Robin Eerkens

Belangrijk is dat de kampioenen uit Bunnik, sinds vorig jaar, doorstromen naar de landelijke finale. Deze landelijke finale is overigens dit jaar wel heel erg dichtbij.

De KNVB heeft het straatvoetbal geïntroduceerd. De bond vindt dit zeer belangrijk. "Met straatvoetbal willen we winnen door het plezier en de beleving in het voetbal bij jeugd te vergroten. Straatvoetbal is een goed voorbeeld van hoe het Nederlandse voetbalaanbod zich ontwikkelt door vernieuwde initiatieven en hiermee inspeelt op de behoefte van de jeugd.

Straatvoetbal helpt kinderen om beter en sterker te worden en draagt bij aan meer uren voetbalplezier." Buurtsportcoach Robin sluit zich daarbij aan: "Het straatvoetbal is een laagdrempelige voetbalactiviteit voor alle kinderen uit de wijk. Met dit soort activiteiten stimuleren we de jeugd om meer buiten te gaan spelen."

AANMELDEN Het KNVB Straatvoetbal in Bunnik vindt plaats op woensdagmiddag 7 juni en iedereen van 8 t/m 15 jaar kan meedoen. De eerste aanmeldingen zijn inmiddels al binnen bij Robin, maar er is nog zat plek voor andere teams. Je maakt je eigen team samen, van minimaal 4 spelers. Woensdagmiddag wordt er vanaf 13.30 afgetrapt in een speciale KNVB boarding naast de Schoudermantel, ofwel achter het gemeentehuis. Teams spelen 4 tegen 4 en een extra wissel wordt aangeraden.

Buurtsportcoach Robin hoopt het succes van vorig jaar voort te zetten. "Robin: Vorig jaar beviel heel erg goed. Toch waren er ook weer dingetjes waar we van geleerd hebben. Zo wilden we het Straatvoetbal over meerdere dagen verspreiden: de jongere op de ene speeldag en de wat oudere op een andere waarna ze allemaal toewerkte naar de Bunnikse finale dag.

FINALE Uiteindelijk speelde we in totaal met zo'n 8 teams, net niet voldoende om er meerdere voorrondes aan vast te plakken, aangezien iedereen automatisch doorgaat naar de Bunnikse Finale, die overigens super gaaf was. Dit jaar organiseren we het op één dag, met iedereen te gelijk!" Deelnemers spelen straks tegen leeftijdsgenoten, want er wordt gespeeld in drie categorieën: 8-10 jaar, 11-12 jaar en 13-15 jaar. Uit elke categorie gaat er één team door naar de landelijke finale.

Vorig jaar waren er drie teams die de gemeente Bunnik vertegenwoordigde op de landelijke finale in Eindhoven. De landelijke finale is een geheel verzorgt evenement door de KNVB met, naast de straatvoetbal finale, diverse andere uitdagende activiteiten. Dit jaar is de finale een stuk dichterbij, namelijk in de Jaarbeurs in Utrecht.

DOE MEE Opgeven doe je bij Buurtsportcoach Robin, via r.eerkens@bunnikbeweegt.nl of een appje naar 06-82001095.