• V.l.n.r. Ton van Hekezen, Judith Roovers, Nienke Lokhorst, Eveline van der Pas

    HC Kromme Rijn

Dames veteranen Europees kampioen hockey

BUNNIK Drie Bunnikse dames van Hockeyclub Kromme Rijn zijn Europees kampioen geworden! Het team van Nederlandse veteranen boven de 45 prolongeerde de titel op zaterdag 27 juli in Rotterdam. Als enig Nederlands team behaalde ze goud. In de finale tegen Spanje wonnen ze met 4-1.

In de poulewedstrijden wonnen de dames alle wedstrijden. Ook de wedstrijd tegen Spanje werd met 3-1 gewonnen. De halve finale tegen Engeland was bloedstollend spannend. Het bleef lang 0-1, en pas 5 minuten voor tijd maakte Nederland de 1-1. In de shout-outs won Nederland met 2-1.

In de finale tegen Spanje ging het soepeler. ,,Gewoon hockeyen, goed overspelen én genieten,” was de opdracht van coach Eveline van der Pas. En dat hebben ze zeker gedaan. Nederland scoorde al in de 4e minuut. Daarna passeerde Nienke Lokhorst een Spaanse verdediger en sloeg met een lage backhand in de verre hoek: 2-0. Judith Roovers versierde twee strafcorners, waaruit de 3-0 en 4-0 vielen. Toen was de wedstrijd gespeeld. De einduitslag was 4-1.

Ton van Hekezen kon met de 45+ heren de Europese titel helaas niet prolongeren. In de poulewedstrijden bleek één misstap fataal: er werd met 1-0 van Schotland verloren. Daarna was nog slechts een 4e plaats mogelijk en die werd met gemak bereikt. Schotland bleek later ook de Europees kampioen.