• V.l.n.r. Ton van Hekezen, Judith Roovers, Nienke Lokhorst, Eveline van der Pas

    HC Kromme Rijn

Dames veteranen Europees kampioen hockey

28-07-2019, 13:58 | Lezersnieuws | Ton

Drie Bunnikse dames van Hockeyclub Kromme Rijn zijn Europees kampioen geworden! Het team van Nederlandse veterinnen boven de 45 prolongeerde de titel zaterdag 27 juli in Rotterdam. Als enige Nederlandse team behaalde ze goud. In de finale tegen Spanje werd met 4-1 gewonnen.

 

Het is uniek dat een jonge club zo’n grote inbreng heeft bij een EK: Eveline van der Pas is trainster bij Kromme Rijn, terwijl Nienke Lokhorst, Judith Roovers en Ton van Hekezen daar spelers èn training geven. Op Kromme Rijn werden een groot deel van de trainingen en oefenwedstrijden uitgevoerd.

 

In de poulwedstrijden wonnen de dames alle wedstrijden. Ook de wedstrijd tegen Spanje werd met 3-1 gewonnen. De halve finale tegen Engeland was bloedstollend spannend. Het bleef lang 0-1, en pas 5 minuten voor tijd maakte Nederland de 1-1. In de shout-outs won Nederland met 2-1.

 

In de finale tegen Spanje ging het soepeler. “Gewoon hockeyen, goed overspelen, en genieten” was de opdracht van coach Eveline van der Pas. En dat werd zeker gedaan! Nederland scoorde al in de 4e minuut de 1-0. Daarna passeerde Nienke Lokhorst een Spaanse verdediger en sloeg met een lage backhand in de verre hoek: 2-0. Judith Roovers versierde twee strafcorners, waaruit  de 3-0 en 4-0 vielen. Toen was de wedstrijd gespeeld. De einduitslag was 4-1.

 

Ton van Hekezen kon met de 45+ heren de Europeese titel helaas niet prolongeren. In de poulewedstrijden bleek één misstap fataal:  er werd met 1-0 van Schotland verloren. Daarna was nog slechts een 4e plaats mogelijk en die werd ook eenvoudig bereikt. Schotland bleek later ook de Europees kampioen, voor het eerst in de geschiedenis van het internationale hockey.