• Chris de Graaf van C-Vis organiseert in samenwerking met andere ondernemers uit Bunnik een wielertourtocht op 25 juni, Bunniks Ride.

    Agnes Corbeij

Bunnik's Ride is nu al een traditie

BUNNIK Chris de Graaf van C-Vis uit Bunnik organiseert in samenwerking met andere ondernemers een wielertourtocht op 25 juni, Bunnik's Ride. De opbrengst van dit evenement gaat naar het Prinses Maxima Centrum, het nieuwe ziekenhuis op de Uithof voor kinderen met kanker. Chris wil hier een jaarlijks evenement van maken, als fietsvariant van Bunniks Mooiste.

Agnes Corbeij

Het Prinses Maxima Centrum gaat naar in 2018 open. Chris heeft de bouw een periode van tien weken goed kunnen volgen. "Vorig jaar werd onze zoon Bram geboren en hij heeft een lastige start gehad. Hij lag tien weken in het Wilhelmina Kinderziekenhuis, tegenover de bouwplaats."

Die periode was uiteraard niet makkelijk en het zette Chris aan het denken. "Met Bram is het helemaal goed gekomen. Maar dat heb je niet zelf in de hand. Voor hetzelfde geld heeft je kind de zorg nodig die ze in het nieuwe centrum gaan bieden. Daarom wil ik me aan dat doel verbinden."

FIETSEN Een fietstocht lag voor de hand. Chris is zelf fanatiek wielrenner en hij vond het vreemd  dat er nog geen wielertocht in Bunnik bestond. "Iedereen in Bunnik fietst, zo lijkt het wel. In de winkel wordt ontzettend veel over fietsen gepraat. En af en toe ook over vis." Zo raakte Chris ook aan de praat met Gerrit van Heusden, een klant. "Gerrit gaat dit jaar voor de zevende keer de Alpe d'Huzes op, om geld binnen te halen voor onderzoek naar kanker."

Gerrit maakte een website, posters en kleine mijlpaaltjes, die te koop zijn. Twee weken geleden startte de inschrijving en de eerste dertig mensen hebben zich nu al aangemeld. Er zijn twee opties, een toertocht van 75 kilometer en een van 100 kilometer. Chris: "Het is wel echt voor de racefiets. Wie weet breiden we in een volgende editie uit met de gewone fiets."

De start wordt georganiseerd door Fietsboetiek Bunnik aan de Molenweg. "Hij regelt ook de bezemwagen." Tussendoor is er een tussenstop in Baarn en de finish is uiteraard bij C-Vis. "Albert Heijn schenkt Radler en wij zorgen voor de vis. Ook komt er een DJ, we pakken het hele Van Hardenbroekplein mee." De tocht is zeer beslist geen race, er is ook geen winnaar uiteindelijk. "We rijden in groepen van 20 of 25, niet massaal."

DEELNEMERS Het is nu vooral spannend hoeveel mensen mee gaan doen. "We gaan voorzichtig uit va 200 deelnemers, maar ik heb geen idee hoe het gaat lopen. Het wordt heel enthousiast ontvangen. Ik zag nu al inschrijvingen van mensen uit IJsselstein en zelfs Uitgeest. Ik zag aan het mailadres dat een aantal bij BAM werkt, dus dan zijn het mensen die in hun lunchpauze bij mij een visje of broodje komen halen en de folder meegenomen hebben."

Voor de komende jaren heeft Chris grootse plannen met Bunnik's Ride. "Het zou toch mooi zijn als we over tien jaar ons jubileum vieren en dan kunnen zeggen: 'Weet je nog, tien jaar geleden, hoe het begon?'"

Voor meer informatie en inschrijven: www.bunniksride.nl