• Kuun Jenniskens

Bootcamp bij Kromme Rijn

De rekstokken, ringen en het klimtouw zijn vorige week geplaatst. Woensdagochtend droeg Alfam directeur Jan Speksnijder de sporttoestellen en het bankje officieel over aan wethouder Rob Zakee (P21). De gemeente is heel blij met dit geschenk.

Voor Alfam was de recente verhuizing van de Kosterijland naar de Schoudermantel, de gelegenheid om iets te doen voor inwoners van de gemeente waar het bedrijf al 23 jaar is gevestigd. "Wij willen graag onze maatschappelijke verantwoordelijkheid nemen", zo zegt directeur Speksnijder het. "We willen graag iets geven dat voor alle inwoners van Bunnik toegankelijk is. Omdat vitaliteit ons motto is, leek het plaatsen van sporttoestellen in de openbare ruimte ons zeer geschikt."

De gemeente Bunnik heeft deze locatie uitgekozen. Ook is het einde van het Vagantenpad afgewogen, maar deze plek bij de Kromme Rijn beviel beter vanwege de centrale ligging. De gemeente heeft dit verder niet afgetast met omwonenden. De buurt is ook niet op de hoogte gesteld van de komst van de toestellen.

Naaste buurman burgemeester Hans Martijn Ostendorp kwam ook even langs om te bedanken en te feliciteren. Bij toeval was er een groepje dames in de buurt aan het trainen voor het hardloopevent 'Om Odijk'. Zodoende konden de toestellen direct in gebruik worden genomen. Met groot plezier hingen de sporters aan de rekstokken.

Directeur Jan Speksnijder is van plan om voor zijn medewerkers op deze plek nog een keer een bootcamp te organiseren. Alfam is een bedrijf met 150 medewerkers. Speksnijder toont zich heel gelukkig met de recente verhuizing. "Op de Schoudermantel zitten we nu in een modern pand en ik moet zeggen; het past ons als een jas."