• FC Utrecht speler Kevin Conboy bezocht slager Carlo van Meerten van Driessen Food. Links FC Utrecht staflid Rob Adelaar.

    FC Utrecht

Band met FC Utrecht groeit

BUNNIK Bunnik Beweegt werkt vanaf vlak na de oprichting in 2015 samen met FC Utrecht. De samenwerking begon als sponsoring voor sportactiviteiten, maar is inmiddels veel verder uitgebouwd.

Robin Eerkens

In het begin ontvingen de Buurtsportcoaches goodie bags die ze konden uitdelen bij het schoolvoetbal en wedstrijdkaartjes voor de winnaars van het straatvoetbal. De Buurtsportcoaches spraken regelmatig af met de maatschappelijke afdeling van FC Utrecht, waar met name de focus lag op het vinden van gezamenlijke draagvlakken.

MOGELIJK Inmiddels is de samenwerking met FC Utrecht uitgebreider en worden ook de basisscholen bezocht. Buurtsportcoach Robin Eerkens: "We hechten veel waarde aan de samenwerking met de maatschappelijke organisatie van FC Utrecht. Door deze samenwerking zijn er soms meer mogelijkheden voor het project dat je gaat uitvoeren."

Zo kwamen Robin en FC Utrecht op het idee om de Sportiviteitsprijs te introduceren bij het Schoolvoetbal in Bunnik. "Samen met een aantal FC Utrecht spelers bezochten we de winnende school. De spelers gaven we een presentatie en we organiseerden een leuke quiz. Achteraf mochten de kinderen vragen stellen aan de topsporters. Dat was ontzettend gaaf."

OUDEREN Ook de ouderen hebben via Bunnik Beweegt nader kennis kunnen maken met FC Utrecht. Zo was er de primeur van buurtsportcoach Jesper Oele met het Walking Voetbal bij Bunnik 73. Jesper: "Dit was precies zo'n situatie waar visies elkaar kruisen." FC Utrecht heeft een team Walking Voetbalspelers genaamd 'Old Stars'. Deze ervaren groep verzorgde een introductie van de sport, op humoristische wijze.

Daarnaast wandelde buurtsportcoach Mieke Hilhorst met FC Utrecht trainer Erik ten Hag binnen bij het Ouderenfonds. Het Ouderenfonds in Bunnik heeft een 'Zilverlijn'; een speciale service voor ouderen met behoefte aan een luisterend oor. Dat oor was deze middag van Erik ten Hag. Mieke: "We hadden een ontzettende leuke middag, want voor de ouderen was het een leuke verassing om opeens de hoofdtrainer van FC Utrecht te spreken." Zo verdubbelt de aandacht voor dergelijke belangrijke initiatieven.

PASSIE Op Valentijsdag, 14 februari, stond er een nieuwe activiteit op de planning. In het kader van 'Hart voor de zaak' gingen de Buurtsportcoaches op zoek naar een groot FC Utrecht fan met een passie voor zijn werk. Een delegatie van FC Utrecht, waaronder speler Kevin Conboy, ging langs bij slager Carlo van Driessen Food. Carlo, blij verrast, gaf een rondleiding aan de aanwezige mensen.

Binnenkort gaan de buurtsportcoaches op bezoek bij een basisschool. Samen met FC Utrecht spelers brengen zij de gezonde leefstijl bij kinderen onder de aandacht. In april geeft FC Utrecht in de gemeente Bunnik een voetbal clinic aan dames en meiden. De start van het EK 2017 Vrouwenvoetbal vindt plaats in de Galgenwaard.