• Het bestuur van de Avondvierdaagse Bunnik, Odijk en Werkhoven: Dayenne, An, Stevien, Caja, Caroline, Kristin en Richard.

    Mees Voogd

Avondvierdaagse van start

BUNNIK/ODIJK/WERKHOVEN Van dinsdag 14 mei tot en met vrijdag 17 mei 2019 zal voor de 47ste keer de avondvierdaagse worden gelopen in de gemeente Bunnik. Voorzitter Caroline Raven vertelt over dit bijzondere jaarlijkse evenement.


Raven:,,Ik ben blij dat alle voorbereidende acties op rolletjes lopen. We hebben voor alle dagen weer leuke routes. Onze oproep in 't Groentje voor verkeersregelaars heeft goed gehoor gevonden en er hebben zich voldoende mensen aangemeld. Omdat Caja Oskam er na dit seizoen mee zal stoppen zijn we voor volgend jaar nog wel op zoek naar een nieuwe coördinator verkeersregelaars."

WEER ,,Het is ook fijn dat iedereen in het team zich volledig inzet om het voor de deelnemers zo leuk mogelijk te maken. We hebben werkelijk aan alles gedacht, en alleen het weer is vooralsnog een onzekere factor. Volgens huidige voorspellingen is het dinsdag en woensdag prima loopweer, maar donderdag en vrijdag is er kans op regen. Het is pas over een week, dus de wind kan best nog uit een andere hoek gaan waaien en de wolken doen verdwijnen."

VERKEER ,,De avondvierdaagse biedt veel plezier, maar zorgt ook voor enige overlast. Zo zal het verkeer in de gebieden waar we lopen wat minder goed kunnen doorstromen. Wij vragen de verkeersdeelnemers om goed op onze verkeersregelaars te letten, want zij geven niet alleen aan dat er gestopt moet worden, maar ook wanneer er veilig doorgereden kan worden. Ter voorbereiding voor inwoners en verkeersdeelnemers geef ik een overzicht van de dagen waarop we lopen en de omgeving. De routes (en overige informatie) staan ook vermeld op onze website www.avondvierdaagsebow.nl".

BUNNIK ,,Dinsdag 14 mei zal er gelopen worden in en rond Bunnik. Voor zowel de 5 km als de 10 km hebben we een prachtige route die in het buitengebied langs de Kromme Rijn voert."

WERKHOVEN ,,Woensdag 15 mei wordt er gelopen in en rond Werkhoven. Hier loopt de route voor de 5 km door het centrum en langs kasteel Beverweerd. Voor de 10 km strekt de route zich uit parallel aan de provinciale weg. Omdat Café 't Hart van Werkhoven dit jaar niet beschikbaar is als thuishonk hebben we moeten improviseren. Het startbureau bevindt zich daarom op locatie onder een roze 'easy-up' tent (met dank aan Dayenne)."

ODIJK ,,Donderdag 16 mei wordt er gelopen in en rond Odijk. De 5km volgt de provinciale weg naar Bunnik en keert terug door het centrum van Odijk. De 10 km is een soort dorpswandeling. Bijna alle straten, met uitzondering van de Singel, maken deel uit van de route. Voor bewoners is het goed om te weten dat men tussen 18.00 en 20.30 uur hinder kan ondervinden."

BUNNIK ,,Vrijdag 17 mei lopen we weer in Bunnik. De 5 km voert weer langs de Kromme Rijn. De 10 km voert naar De Uithof in Utrecht en via Rijnauwen weer terug naar Bunnik.

DEFILÉ Ter afsluiting vindt er voor zowel de 5km als de 10 km een defilé plaats dat, vergezeld van de lokale drumfanfares, eindigt op het plein bij de oude dorpskerk. Hier zal onze burgemeester Ruud van Bennekom de kinderen en andere lopers hartelijk ontvangen en feliciteren met de geleverde prestatie."