• ´Walking hockey´ gaat door in de zomer.

    Bunnik Beweegt 3

´Lopend hockey´ blijkt een voltreffer

BUNNIK Bij sportverenigingen is te weinig aanbod voor ouderen om te bewegen, terwijl beweging en sociale contacten heel belangrijk zijn voor deze groep. Om die reden stapte buurtsportcoach Jesper Oele vorig jaar binnen bij Hockey Club Kromme Rijn in Bunnik. De club was enthousiast over zijn idee om Walking Hockey in te voeren en na een pilot begint de groep in maart echt.

Agnes Corbeij

Jesper: ,,Het aantal ouderen dat nog actief lid is bij een sportvereniging ligt erg laag. Zonde, want voor veel ouderen is bewegen juist erg goed en daarnaast doen zij bij een vereniging veel sociale contacten op. Ook is het toch ontzettend leuk om op zaterdag of zondag eens langs te gaan bij de club. Kijken naar jeugdwedstrijdjes, een kop koffie drinken en gezellig kletsen met andere leden. Hoe dan ook is het gezonder dan thuis op de bank zitten. En erg goed voor de sociale contacten. Dat kan ook eenzaamheid voorkomen."

 TEMPO Om die reden begon Jesper vorig jaar de pilot Walking Hockey, een vorm van hockey waarbij niet gerend mag worden, zodat het tempo een stuk lager ligt dan bij gewoon hockey. Leo van Bijnen (71) was er vanaf het begin bij. ,,Ik wilde wel in beweging en ik deed mee met de valtraining. Daar kregen we een flyer van Walking Hockey. Dat leek me wel aardig om te proberen, dus heb ik me aangemeld."

 De sport ging Leo van Bijnen meteen goed af. ,,Het is even wennen om niet te mogen rennen, maar dat gaat vrij snel." Dat betekent echter niet dat de groep er niet op gebrand is om te winnen. ,,De oudste is 86 geloof ik, maar we zijn allemaal erg fanatiek. En het kopje koffie achteraf is ook altijd gezellig. Ik hoop wel dat er meer mensen bijkomen, zodat we meer verschillende tegenstanders krijgen."

UITBOUWEN Tijdens de pilot vorig jaar heeft het eerste groepje de sport verkend. Nu wil Jesper gaan uitbouwen. De deelnemers van die groep willen graag door. ,,Deze maand geef ik clinics in de wijk en dan hopen we op vrijdag 4 maart te starten met een grotere groep mensen."

Jesper hoopt de nieuwe Walking Hockey'ers ook een goede band met de club te geven. ,,Zo kunnen we bijvoorbeeld een keer met elkaar op een zaterdag bij een kampioenswedstrijd van een jeugdteam te kijken."

 Het concept Walking Hockey kreeg veel aandacht vorig jaar, zelfs van landelijke pers. Jesper: ,,Ik had niet verwacht dat we zoveel aandacht zouden krijgen. We stonden op een gegeven moment zelfs op de landelijk hockeysite en clubs uit de regio belde me zelfs voor wat meer informatie over het walking hockey, omdat zij het ook wilden gaan doen." Zelf vindt Jesper het erg leuk om te doen. ,,Ik ga iedere vrijdagochtend met heel veel plezier naar het walking hockey. Er hangt een hele ontspannen gezellig sfeer en ik krijg heel veel enthousiasme en energie terug van de deelnemers."

WELKOM De nieuwe serie trainingen begint op vrijdag 4 maart om 11 uur, aan de Tolhuislaan bij HC Kromme Rijn in Bunnik. Iedereen is van harte welkom.

Jesper wil graag mensen over de streep trekken. ,,Ik ben ervan overtuigd dat wanneer men over die drempel is, ze het erg leuk vinden en daarna blijven komen. Het is gewoon erg leuk om te doen. Het maakt niet uit als je al tijden niet meer hebt gesport of juist nog heel erg fit bent. Tevens is het een kans om weer nieuwe leuke contacten op te doen en zelfs weer aansluiting te krijgen bij een sportvereniging!"

Aanmelden kan via j.oele@bunnikbeweegt.nl of bellen op 06-11764232.