Projectinrichting is meer dan het kiezen van de juiste kantoormeubels

03-02-2020, 09:04 |Van onze partner

Een kantoor is allang niet meer gewoon een kantoor. De trend is om van de werkplek een soort tweede thuis te maken voor werknemers. Dat is een ontwikkeling die is ingezet door bedrijven als Google en Apple die kosten noch moeite hebben gespaard bij de inrichting van hun thuisbases. Niet voor niets zijn ze daarmee vaak het toonbeeld geworden van hoe je het als onderneming moet aanpakken. Projectinrichters, adviesbureaus en interieurstylisten worden ingeschakeld om saaie gebouwen om te toveren tot een bruisende werkplek.

Hier in Bunnik zijn dan wel geen multinationals als Google gevestigd maar dat hoeft niemand te ontmoedigen. Marktexpert De Projectinrichter geeft een kijkje in de keuken om te laten zien hoe ook kleinere ondernemingen en starters met professionele projectinrichting en kantoormeubels indruk kunnen maken.

Leasen maakt professionele kantoormeubelen betaalbaar
Voor kleinere en startende ondernemingen kan het verleidelijk zijn om te besparen op de aanschaf van kantoormeubilair. Iedereen begrijpt wel dat een tafel van een paar tientjes minder geschikt is om aan te werken dan aan een hoogwaardig bureau van het merk Voortman bijvoorbeeld. Maar topmerken als Voortman en Vitra zijn kostbaar en bedrijven voelen er vaak niet veel voor om een groot deel van hun investeringsbudget op te maken aan meubelen. Dat geld kan immers ook besteed worden aan promotie.

Bedrijfsauto’s en elektrische fietsen worden om diezelfde reden al volop geleased. Een logische volgende stap is het dus dat dit leasen ook voor de inrichting van nieuwe werkruimtes steeds normaler wordt. De Projectinrichter maakt in zo’n geval samen met de klant een inventarisatie van de ideale inrichting en van benodigde meubels waarna er een leasebedrag wordt vastgesteld.

Goed geleerd is goed gebruikt
De service van De Projectinrichter stopt niet na levering van de meubels. Met online zitinstructies worden werknemers geholpen om de Voortman of Vitra kantoormeubelen juist af te stellen. Ook bij topmerken kun je namelijk last krijgen van je schouders als je de stoel niet op de juiste manier gebruikt. Een goed gebruik is misschien nog wel belangrijker dan de prijs.