Klaar voor komend schooljaar met de Eastpak rugzakken

Ik ga op vakantie en… ben bijna blut. Hoe dan?

20-08-2019, 14:35 |Van onze partner

Kijk, dat is nou handig: tips waar je als scholier in de vakantie terecht kunt als je bijna blut bent. Gebeurt dat dan? Regelmatig. Als middelbare scholier heb je weliswaar vaak een baantje, maar zie daar maar eens geld aan over te houden.  Het geld gaat op aan een avondje stappen, aan de kosten voor een smartphone, aan cadeautjes voor vrienden en natuurlijk aan kleding, kleding en kleding. En dan ineens is het

zomervakantie en wil je wat. 
Zes weken lang thuis zitten? Nee dus. Ook scholieren willen er even tussenuit. Het liefst natuurlijk zonder de ouders. Klinkt logisch. Hoe pakt een scholier dat aan, zonder dat er een dikke bankrekening voor nodig is en het liefst zonder dat ze hun hand moeten ophouden bij hun ouders? 
Hier een aantal tips voor de scholier met de kleine beurs. Zegt het voort. 
 

Doe een fietsvakantie
Duf? Nee hoor. Met een stel fietstassen achterop met wat kampeerspullen erin is het al goed te doen. En als er toch nog een goede rugzak voor het komend schooljaar nodig is, wordt die nu gescoord! Bijvoorbeeld zo’n geweldig sterke en stijlvolle Eastpak rugzak. Misschien nog wel te regelen via de ouders (einde-schooljaar-cadeau?) Meteen handig in te zetten, want die is makkelijk mee te nemen tijdens die fietstochten. Is gewoon een diepte-investering. 
 

Scoor een last-minute
Het is altijd spannend, maar wel zo gaaf: een last-minute vakantie boeken. Lekker rondneuzen op internet en dan… pats! Hebbes. Samen met een vriend of vriendin een reis voor een prikkie, naar een leuke bestemming. Ze zijn er naar alle windstreken. 
 

Ruil van kamer
Van huis ruilen gaat lastig als een scholier nog thuis woont, maar je kunt wel voorstellen dat er eens bij de tante aan de andere van Nederland gebivakkeerd wordt en de neef of nicht in ‘jouw’ kamer terecht kan. Allebei even lekker eruit, andere omgeving en de familiebanden worden erdoor versterkt. Bovendien kent zo’n kamer van een leeftijdgenoot alle gemakken, dus veel hoeft er niet mee. Alles past in die mooie Eastpak rugzak zwart, die ook voor schoolspullen wordt gebruikt en wegwezen.  
 

Zet je netwerk in
Beste scholier: kent je vader iemand op Bali met een groot huis? Heeft je moeder een vriendin wonen in Zuid-Zweden? Klinkt goed toch! Mensen vinden het vaak prima om een weekje of twee iemand onderdak te bieden en vaak lukt dat voor een habbekrats omdat ze een van je ouders kennen. Voelt vertrouwd en als zij het je gunnen, prima toch! Wie weet waar je terecht kunt. 

Interrailen
Klopt, de trein is niet de goedkoopste optie, maar met een interrailkaart scheelt dat aanzienlijk. Jongeren krijgen maar liefst 25 korting op het kaartje en ze kunnen onbeperkt door Europa reizen.  Wat is er mis met thuis Ja, het moet gezegd: wat is er niet goed aan thuis blijven? Kan toch ook best. Lekker chillen in de tuin, ’s avonds een vuurtje maken, favoriete tv-serie kijken als het regent. Kortom; thuis is zo gek nog niet. Voor een keertje.