Zonnebloem Odijk gaat Bunnik helpen

ODIJK Het regiobestuur van De Zonnebloem heeft de De Odijkse afdeling gevraagd om 'Bunnik' uit het slop te trekken. Deze afdeling werd eind 2014 opgeheven, wegens een gebrek aan vrijwilligers en bestuurders. De afdeling in Odijk is springlevend, zo bleek vorige week vrijdag tijdens de nieuwjaarsreceptie en wil nieuwe Bunnikse bestuursleden graag wegwijs maken in de wereld van de Zonnebloem.

Agnes Corbeij

Tijdens de receptie spraken voorzitter Bert Staal, penningmeester Eef Goes en burgemeester Hans Martijn Ostendorp mooie woorden. Ook waren dominee Kees Visser en pastor Adri Verweij aanwezig om hun zegen over 2016 uit te spreken. Staal keek - met trots en bescheidenheid - terug naar 2015. ,,Er zijn acht koffieochtenden geweest en vijf wat grotere en kleinschalige uitstapjes. Hulde aan de organisatoren. Ook hebben verschillende gasten - zo zij dit op prijs stelden - bezoek van een vrijwilliger mogen ontvangen. Hulde aan hen die de vele bezoeken afleggen."

SKYBOX Voor komend seizoen staan alweer vele activiteiten op de planning. Penningmeester Eef Goes: ,,We gaan weer acht koffieochtenden met een thema organiseren, pluscarnaval komt er weer aan en we gaan zoals elk jaar een dagje uit." Goes heeft daarnaast zijn connecties in de voetbalwereld - hij is oud-voorzitter van Bunnik '73 - aangewend om een aantal stoelen in een skybox bij FC Utrecht te regelen. En tijdens de receptie werd bekend dat het geplande uitje naar de toneelvoorstelling in Werkhoven doorgaat, omdat er mensen bereid zijn gevonden het vervoer er naartoe op zich te nemen.

Vanuit het hoofdkantoor van de Zonnebloem werd aan het bestuur gevraagd of het Odijkse bestuur wil helpen om in Bunnik ook weer een levendige afdeling van de Zonnebloem op te starten. Staal: ,,Het hoofdkantoor gaat twee mensen zoeken die bestuurswerk en bezoekwerk willen doen. Zij zijn welkom om bij onze vergaderingen aan te sluiten en ervaring op te doen. Wij willen ze een jaar lang opleiden, als een soort mentorschap."