• De gezelligheid zoals hier bij Zonnebloem Odijk, komt ook terug naar Bunnik

    Agnes Corbeij
  • Achter de schermen werken 20 mensen aan de opstart van Zonnebloem Bunnik (niet iedereen staat op de foto).

    Zonnebloem Bunnik

Zonnebloem Bunnik bestaat weer

BUNNIK Na jaren van afwezigheid, is het zover, de Zonnebloem krijgt weer een Bunnikse afdeling. Een groep van 20 mensen is er al een aantal weken druk mee bezig en de plannen zijn inmiddels concreet. Deelnemers en vrijwilligers kunnen zich vanaf nu aanmelden.

Agnes Corbeij

Eef Goes, bestuurslid bij Zonnebloem Odijk, deed in de afgelopen maanden twee keer een oproep in deze krant voor mensen uit Bunnik die de afdeling daar opnieuw op wilden zetten. Dat leverde veel respons op. Vanuit de groep van 20 mensen is er een afvaardiging die gesprekken heeft gevoerd met de provinciale afdeling van de Zonnebloem. Inmiddels zijn ze zover dat ze van start gaan.

Patricia Miltenburg, bekend als beheerster van de Witte Huisjes, is één van de 20 mensen die zich bij Eef aanmeldde: "Ik zie om mij heen in Bunnik best veel mensen die het huis bijna niet uit komen, wegens een fysieke beperking. Ik wil graag iets betekenen voor deze groep. Als zij een dagje hun zorgen vergeten en het gevoel alleen te zijn achter zich laten, is dat heel fijn."

De Zonnebloem Bunnik gaat koffieochtenden organiseren in de Witte Huisjes. Ook denken zij aan dagjes weg en huisbezoek. Patricia: "We gaan eerst inventariseren waar de behoefte ligt. Bij iedereen die zich als deelnemer aanmeldt, gaan we even op bezoek. We vragen wat ze willen doen. Daar passen wij onze activiteiten op aan."

Ook vrijwilligers kunnen zich aanmelden, als gastvrouw of -heer, voor huisbezoek of andere taken. Iedereen die mee wil helpen, is ook welkom om komende woensdagavond, 29 november, om 20.00 uur naar de Witte Huisjes te komen om mee te praten en te luisteren. Dan komt de groep van 20 weer bij elkaar.

Als een flinke groep zich aanmeldt, hoeft de druk op de vrijwilligers helemaal niet groot te zijn. Ook donateurs worden gevraagd zich te melden. Aanmelden kan, voor alle groepen, via info@zonnebloembunnik.nl of telefonisch: 06-47898831.