Zomeravondconcert

BUNNIK Circa 340 bezoekers genoten zondag 3 juli van het 2e Zomeravondconcert dat Rotary Club Bunnik organiseerde bij Kasteel Cammingha. Het Naardens Kamerorkest onder leiding van Jeppe Moulijn speelde een programma van louter Franse componisten. Solist op de saxofoon was Remco Jak.

Het concert werd voorafgegaan door een borrel en walking dinner op het plein voor Kasteel Cammingha, met muzikale omlijsting door accordeoniste Greetje de Oude. Het riep al de Franse sfeer op dat dit jaar het thema was van het Zomeravondconcert. Daarna liet het Naardens Kamerorkest zich weer van zijn beste kant zien. Met werken van Georges Bizet, Camille Saint-Saëns, Claude Debussy, Darius Milhaud en Jacques Offenbach. De solo's van Saxofonist Remco Jak waren prachtig. Het mag dan zijn dat saxofoonsolo's in een klassiek concert niet gebruikelijk zijn, in de Bunnikse avondzon langs de Kromme Rijn klonk het fantastisch.

Rotary Club Bunnik is blij met het grote aantal bezoekers en de ruimhartige bijdragen van sponsorende bedrijven. Het betekent dat de serviceclub zowel het Jeugdsportfonds als het jaarlijkse concert voor de senioren kan blijven steunen. Een woord van dank is ook op zijn plaats voor De Landgoederij dat de locatie bij het kasteel gratis beschikbaar stelde. Dat geldt ook voor Marco van der Geer van 't Wapen van Werkhoven die een uitstekend walking dinner verzorgde. En dan nog het weer. Het was een mirakel dat zondagmiddag het grillige weer van de afgelopen weken wegtrok en de zon ging schijnen. Zomeravondconcert met zomergeluk. Voor publiek, orkest en organisatie… (Edward Mac Gillavry)