• Het eerste mandje kersen voor Ruud Muis, Hans Marchal, Siem Vernooy, Olivier Prakken en André van Zwieten

    Ali van Vemde
  • Erik, Theo en Siem Vernooy, drie generaties

    Ali van Vemde
  • Kersengedicht, voorgedragen door Maaike Wilhelm

    Ali van Vemde

Ze zijn er weer, de eerste kersen

COTHEN Donderdag 8 juni is het kersenseizoen van start gegaan bij de familie Vernooy. Traditiegetrouw werden de eerste mandjes kersen, tijdens een feestelijke bijeenkomst, uitgereikt. Volgende week gaat het seizoen echt van start en zullen de kersen weer volop worden verkocht.

Ali van Vemde

Na het welkomstwoord door Matthé de Klein vertelde fruitteler Theo Vernooy dat de eerste kersen dit jaar ook echt uit de eigen boomgaard komen. Maar er was meer te vertellen. Er komt ook dit jaar een Kersenkrant. Het fruitbedrijf heeft zich aangesloten bij 'Kromme Rijn Boert en Teelt Bewust'. En heel bijzonder, dit jaar bestaat het familiebedrijf 100 jaar. Stadsdichter André van Zwieten maakte een 'kersengedicht' dat prachtig werd voorgedragen door Maaike Wilhelm. En stadsbrouwerij De Wijkse Dikke introduceerde hun 'kersenbier'.

EERSTE MANDJES Daarna was het eindelijk zover, het uitreiken van de eerste mandjes met kersen door Erik Vernooy. De allereerste mand met Burlatkersen ging naar Siem Vernooy, de vader van Theo Vernooy. Daarna volgden de mandjes voor wethouder Hans Marchal, Ruud Muis, Olivier Prakken en André van Zwieten. Het kersenseizoen is begonnen!

In de kersentijd werd 't Groentje samen met RTV Utrecht, met achtergrondverhalen die op de website worden ondersteund met filmpjes, gemaakt door RTV Utrecht.