Zaterdag 10 maart: Om Odijk

ODIJK Komende zaterdag is het zo ver, dan wordt de derde editie van Om Odijk gehouden. Overal in de omgeving van Odijk zag je afgelopen dagen hardlopers bezig met de laatste voorbereidingen voor hun prestatie. Op dit moment zijn er al ruim 500 inschrijvingen, waarvan bijna de helft uit Odijk zelf komt!

Het programma begint zaterdagmiddag om 14.30 uur met de duoloop. Deze loop richt zich op mensen die normaal niet (hard)lopen, bijvoorbeeld vanwege de leeftijd of een handicap. Ouders met kinderen, of juist met opa of oma. Tijdens de duoloop kunnen zij samen met een maatje een kilometer lopen. En dat kan ook met een hulpmiddel als rollator of rolstoel. Het draait hierbij niet om de tijd, maar om de prestatie. Uit Odijk doen onder meer de bewoners van Humanitas DMH 'Wilhelmus Peekhof' mee aan de duoloop. Zij hebben zich afgelopen weken actief voorbereid op deelname aan de duoloop.

Na de duoloop zal om 15.00 uur de 1 en 2 km kinderloop starten. Deze ronde van 1 km loopt over het Rijneiland. De oudere kinderen leggen deze ronde twee keer af. Vorig jaar werden hier zeer snelle tijden geklokt!

VIJF EN TIEN KILOMETER Het parcours van de 5 km en 10 km Om Odijk lopen letterlijk 'Om Odijk' heen. Als het startschot klinkt, zullen de lopers via het Rijneiland richting de Kromme Rijn lopen. De Kromme Rijn wordt twee keer overgestoken en het geheel verharde en verkeersvrije parcours loopt via de Singel en de Schoudermantel terug naar het Rijneiland.

De 10 kilometerlopers starten om 16.30 uur. Tien minuten later zal het startschot klinken voor de 5 kilometerlopers.

TEAMLOOP Tijdens de 5 km wedstrijd is er een teamklassement. De tijden van de vier snelste lopers per team worden bij elkaar opgeteld en bepalen uiteindelijk de eindtijd van het team.
Op dit moment zijn Loopgroep Bunnik, U-Track, Loopsportcentrum Houten en Hardlopen met Rosa & Friends met meerdere teams vertegenwoordigd en zijn er ook teams van Sempergreen, Werkhoven Loopt en Humanitas DMH die deelnemen.

START EN FINISH Start en finish zijn op het Rijneiland, bij het Dorpshuis van Odijk. Hier zijn voorzieningen als kleedkamers, douches en garderobe. Naast het programma voor de lopers, zijn er verschillende activiteiten voor jong en oud. Deze activiteiten worden in en rond het Dorpshuis georganiseerd. Voor de kinderen is er een springkussen. Bij de bar van De Linde in sporthal De Lindenhof zijn lekkere hapjes en drankjes te krijgen.

INSCHRIJVING Wil je meedoen aan Om Odijk en heb je nog niet ingeschreven? Inschrijven kan nog op vrijdagavond tussen 19.00 uur en 21.00 uur of zaterdag vanaf 13.00 uur in het Dorpshuis Odijk. Kijk voor meer informatie op www.omodijk.nl.

VERKEERSAFSLUITINGEN Omwille van het evenement worden er in Odijk tijdelijk een aantal wegen tijdelijk afgesloten. Kijk voor meer informatie hierover op http://omodijk.nl/parcours/verkeersafsluitingen/. Deelnemers wordt verzocht zo veel mogelijk te parkeren bij het gemeentehuis en rond de Nicolaaskerk.