• BOVAG
  • BOVAG

Hoofdkantoor BOVAG maakt duurzame overstap

BUNNIK Aan het einde van vorig jaar werd het hoofdkantoor van BOVAG in Bunnik volledig voorzien van duurzame LED-verlichting. De laatste tijd stappen steeds meer BOVAG-bedrijven over op LED-verlichting: een duurzame investering.

Het hoofdkantoor, gelegen aan de A12 en ook wel het BOVAGhuis genoemd, werd een aantal jaar geleden al volledig gerenoveerd: het pand was na 25 jaar verouderd en er kon winst geboekt worden op vlakken zoals efficiënt gebruik van ruimtes en sfeerbepaling. Een aandachtspunt was toendertijd al een vernieuwde focus op duurzaamheid. Met de overstap naar LED verlichting wordt deze trend doorgezet. LED verlichting is namelijk ontzettend duurzaam, voor zowel de portemonnee als voor het milieu.

FIKSE BESPARINGEN LED-leverancier Saled heeft de volledige verlichting van het hoofdkantoor in een paar dagen omgebouwd naar LED. Deze overstapt resulteert in een aanzienlijke besparing voor de brancheorganisatie: jaarlijks besparen zij nu dik 74000 kWh aan energie. Omgerekend zijn dit meer dan 2100 bomen. Bovendien reduceren zij hun uitstoot van zwavel en CO2 hiermee respectievelijk met maar liefst 31751 gr en 42284 kg per jaar. Met het oog op de maatschappelijke discussie rondom met name de uitstoot van CO2 zijn dit serieuze cijfers.