Wonen in een boomgaard

ODIJK Op nog geen half uur fietsen van Utrecht komt in Buurtschap Het Burgje een volledig nieuwe wijk met maar liefst 141 woningen. In het plan, dat is ontwikkeld door Nijhuis in samenwerking met Explorius, worden karakteristieke rij-, twee-onder-één-kap en vrijstaande woningen gerealiseerd. De diversiteit in het plan is groot door het groene karakter, de stijlvolle gevels en verrassende kavelindelingen.

Jong en oud voelen zich meer dan welkom in Buurtschap Het Burgje door het vriendelijke karakter van de wijk. De auto is hier slechts te gast en voor de kinderen komt er een kinderopvang. In de parken kunnen de buurtbewoners zich verzamelen voor een gezellige buurtbarbecue en voor de sportievelingen zijn er volop mogelijkheden in en rond de wijk. Daarnaast biedt Nijhuis in samenwerking met We Drive Solar het gebruik van elektrische auto's aan voor alle bewoners van de wijk. De eigen (tweede) auto is hier dus overbodig. Eropuit naar de stad? De snelweg en het NSstation bevinden zich binnen handbereik.

Toekomstig bewoners van het nieuwbouwplan in Buurtschap Het Burgje hebben volop de kans om de historie en de natuur te beleven. Zo blijft er een deel van de boomgaard behouden en komt er een speelpark waar vroeger de Romeinen gevestigd zaten. Deze parken worden onderhouden door de Stichting Reinaerde, die kwalitatieve dagbesteding verzorgt voor mensen met een beperking.

De natuur in de wijk komt terug in de woningen door groene gevels, watertonnen en nestkasten. Optimaal wooncomfort Het wooncomfort in Buurtschap Het Burgje is verrassend te noemen. Alle woningen worden standaard voorzien van vloerverwarming op iedere woonlaag, zonnepanelen en de beste isolatie waardoor het verbruik bijzonder laag is. De woonoppervlakte van de woningen ligt tussen de 139 en 171 m2 op kavels tot maar liefst 462 m2.

Kopers maken hun woning eigen door het toevoegen van verschillende opties. De woningtypes worden gekenmerkt door een grote variëteit. Denk aan verschillende gevels, het gebruik van zowel warme donkere als lichte steencombinaties, wit keimwerk en donker rabat, voordeuren met gemetselde kaders en stijlvolle erkers.

Kijk voor meer informatie op www.buurtschaphetburgje.nl of neem direct contact op met de makelaars Halbertsma van den Boom (030-656 8700) of De Keizer makelaarsgroep (030-600 82 40).