• Interieur nieuwe passage

  Lisman BV
 • Passage aan de Meent

  Lisman BV
 • Doorgang aan de achterzijde gezien vanaf het parkeerterrein

  Lisman BV
 • Op dit moment is de passage aan De Meent in staat van verbouwing

  Kuun Jenniskens

Winkelpassage op De Meent wordt vernieuwd

ODIJK Niet alleen de Jumbo op de Meent wordt verbouwd, ook de passage krijgt een facelift. Hier krijgen alle bestaande winkels een nieuwe pui en er komen drie nieuwe winkels. Er komt meer loop in de passage omdat bezoekers van Jumbo via de passage naar het nieuwe parkeerterrein aan de Singel lopen.

door Kuun Jenniskens


Het is de bedoeling dat er verswinkels in de passage komen. Wie precies, dat ligt nog niet helemaal vast. Er zijn serieuze gesprekken over de komst van een bloemenzaak. Verder heeft een groenteboer interesse getoond. Eigenaar van de passage (Lisman BV) heeft laten weten dat beiden kandidaten bestaande ondernemers met meerdere winkels zijn, maar dat deze ondernemers nog niet in Odijk zijn gevestigd. 

Bestaande ondernemers zoals de kleermaker en de afhaal/bezorg winkel van pizza's en shoarma en de kaasboer blijven op hun huidige plek zitten. De kapper heeft een nieuw plekje gevonden.

De planning is dat wanneer de Jumbo half november open gaat ook het nieuwe winkelcentrum af is. Kans bestaat dat in de nieuw verhuurde winkels dan nog wel werkzaamheden gedaan moeten worden. 

De bestrating in het winkelcentrum zal worden vervangen door nieuwe naadloze tegels. Hier is voor gekozen om het geluid van de winkelwagentjes te beperken. Het zal het geheel ook eeen wat chiquere uitstraling te geven.