• Kuun Jenniskens

Bakkerij Van Dijk omgebouwd tot zes appartementen

BUNNIK Op 24 december sluit bakker Van Dijk definitief haar deuren. In 1973 nam Martien de bakkerij van zijn vader over, de bakkerij was in 1936 door zijn vader Piet gestart. Inmiddels is zeker dat de bakkerij niet wordt voortgezet. Er ligt nu een vergunningsaanvraag bij de gemeente om het pand tot zes appartementen te verbouwen.

door Kuun Jenniskens

Bijna 1,5 jaar geleden kochten Rob en Marco Peek namens de Brothers Horeca Groep (BHG) bakkertje van Dijk. Sindsdien hebben twee afzonderlijke partijen gekeken of de bakkerij kon worden voortgezet. Gezien de noodzakelijke investeringen trokken deze allebei de conclusie dat het voor hen niet levensvatbaar was. Dit voorjaar is er contact geweest over een bakkerij met lunchroom, maar ook dit is niet doorgegaan - zo legt Rob Peek uit.

PERSONEEL BLIJFT BIJ BHG In juni meldde Marco van Kouwen zich met het idee om er een hoek met appartementen van te maken. Rob Peek zegt dat de broers vervolgens een tijdje hebben overwogen om het zelf te doen. Uiteindelijk is er gekozen om de stenen - dus alle gebouwen - over te doen aan Marco van Kouwen. Rob Peek: ,,En de exploitatie, het personeel, dat blijft bij ons. We zijn heel blij met Johan, die waarschijnlijk in Klein Zwitserland gaat werken, en Marianne gaat ons versterken op De Landgoederij.”

AANGEZICHT BLIJFT HETZELFDE Marco van Kouwen diende eind november bij de gemeente een aanvraag in voor het realiseren van zes appartementen op de Stationsweg 18 in Bunnik. Hij bezit ook het pand ernaast aan de Stationsweg en ook aan de Rijnzichtlaan aan de andere kant. ,,Maar dat betekent niet dat er een heel nieuw appartementen complex komt. Binnen de bestaande muren van de bakkerij bouwen we zes appartementen. Aan het aangezicht verandert er verder helemaal niks, er wordt ook niks aangebouwd. Achter het pand heb ik nog  garageboxen, ook daar kan ik alles nu netjes maken. In de tuin kan door de nieuwe huurders worden geparkeerd." Volgens Van Kouwen heeft de gemeente niet afwijzend op zijn plannen gereageerd.