• 't Wapen van Bunnik

Wildweekend Wapen van Bunnik

BUNNIK Al meer dan 30 jaar organiseert 't Wapen van Bunnik 'Natuurlijk uit de natuur'. Twee avonden culinair genieten van wat de natuur ons biedt en waar wij heerlijke gerechten van maken. Iedereen wordt op vrijdag vanaf 19:00 uur en zaterdag vanaf 18.00 uur verwelkomd met jachthoornblazers, een wijnproeverij, bijpassende amuse en overheerlijke live muziek van Mensje van Steen.

Het diner vrijdagavond begint met een voorgerecht van hertenham op een salade van rode kool, pruimen en walnoot, truffelmayonaise en een gel van sherry. Het tussengerecht is een lauwwarme wilde eendenborst, kastanje-dragonparelgort en Madeirasaus. Het hoofdgerechten is een prachtig mooi stuk hertenbiefstuk, puree, crème van spruiten, zuurkool en rode Port jus. Het menu zal worden afgesloten met klassieke omelet Sibérienne en zoethoutijs.

Zaterdagavond wordt begonnen met wildzwijnsham, salade zuurkool, pruimen en hazelnoot, Madeiramayonaise en een gel van wortel. Het tussengerecht is lauwwarme duivenborst met paddenstoelenrisotto en pruimensaus. Hoofdgerechten: het buffet omvat een scala aan wildspecialiteiten, met onder andere klassieke ree stoofschotel, gekonfijte eendenboutjes, zacht gegaarde wildzwijnrollade, aan het buffet getrancheerde hazenrugfilet, gekonfijte fazantenbout, op het karkas gebraden fazantenborst, biefstuk van het hert, aardappelgratin, zuurkool met rozijnen, spruitjes en natuurlijk Bunnikse stoofpeertjes.

Het diner wordt vervolgd met aan tafel geserveerde klassieke omelet Sibérienne en zouthoutijs. De prijs van het diner is 57,75 euro en het buffet 59,75 euro per persoon, inclusief wijnproeverij. Je kunt reserveren via reserveren@wapenvanbunnik.nl of via 030-6562727.