• Annemijn, Ivar, Faten en Felix hebben er zin in

    Ali van Vemde

Wijks Kinderspektakel: volop spelen en actief bezig zijn

WIJK BIJ DUURSTEDE Op dinsdag 2 en woensdag 3 januari wordt in de hal op Sportpark Mariënhoeve voor het eerst het Wijks Kinderspektakel georganiseerd. Op beide dagen kan dit evenement van 10.00 tot 16.00 uur worden bezocht. Het belooft een behoorlijk spektakel te worden waar alle kinderen in de leeftijd van 2 tot en met 14 jaar volop kunnen spelen en bewegen.

Ali van Vemde

Er zijn 15 tot 20 attracties, waaronder springkussens, een stormbaan, een hoge glijbaan en een klimtoren, maar ook een ballenbak en een draaimolen. Tobias Wijnmaalen van Wijksport organiseert dit grootste kinderevenement, dat mede mogelijk is gemaakt door verschillende sponsors. Naast alle verschillende speeltoestellen zijn er ook verschillende sportclinics en is Bram er met overheerlijke pannenkoeken. Gefrituurde hapjes zijn er niet te vinden, want bij bewegen hoort zeker ook verantwoord en gezond eten. Kortom, alles is er voor een twee dagen heerlijk speelplezier.

ACTIEF BEZIG ZIJN Tobias Wijnmaalen vindt het belangrijk dat kinderen kennismaken met sport en daarnaast verantwoord eten. Dit gebeurt onder andere door de deelname van scholen aan de 'Voel Jij Je Lekker Tour'. Van verschillende ouders kreeg hij de vraag of het mogelijk is iets te organiseren in de kerstvakantie. In de grotere steden zijn hiervoor volop mogelijkheden, maar in deze omgeving is er eigenlijk niets. Samen met de sportverenigingen, een verhuurder van speeltoestellen en de gemeente ging hij aan de slag om dit te realiseren. En, het gaat gebeuren!  Niet alleen kunnen kinderen volop spelen op onder andere de stormbaan van wel 45 meter, een  hoge klimtoren en springkussens en een ballenbak voor de kleintjes, maar ook zijn er verschillende clinics, waaronder freerun en Kickfun. Deze worden verzorgd door Levitas en Rene Sports. CDW zorgt voor de begeleiding in de pannakooi. Ook aan eten en drinken is gedacht. Bij de toegangsprijs is drinken, twee pannenkoeken van pannenkoekenbakker Bram en een appel inbegrepen.

SPEELPLEZIER Op basisschool De Windroos vragen we aan Annemijn en Faten uit groep 8, Ivar uit groep 5 en Felix uit groep 6 wat zij vinden van het Wijks Kinderspektakel. Ze houden van sporten. Annemijn zit op hockey en gym en doet aan musical, Faten zit op turnen en voetbalt graag in de pauze, Ivar zit op scouting en speelt voetbal en Felix doet aan turnen en freerunnen. Als ze thuis zijn gaan ze zeker naar het Wijks Kinderspektakel. Het lijkt ze top om in de boksring te vechten of mee te doen met freerunnen. Nog niet eerder is zo'n groots spektakel gehouden in de gemeente. Tobias Wijnmaalen benadrukt dat alle kinderen heel erg welkom zijn. De toegangsprijs per kind bedraagt € 7,50 en daar zijn de drankjes en de pannenkoeken bij inbegrepen. Er is ruimte genoeg, want de hal van 1800 m2 staat helemaal vol.

VRIJWILLIGERS Tobias vindt dat spelplezier, maar ook veiligheid belangrijk zijn. Voor EHBO en voor de begeleiding bij de verschillende attracties zijn vrijwilligers dan ook heel erg welkom. Aanmelden kan bij Tobias Wijnmaalen, telefoon 06 17413517 of e-mail tobias.wijnmaalen@stichtingwijksport.nl