• Landschap Erfgoed Utrecht

Wie vlecht de mooiste heg?

ODIJK Voor de tweede keer vindt het Kromme Rijnstreek kampioenschap heggenvlechten plaats. De winnende ploeg gaat op zaterdag 13 januari naar huis met de titel van beste heggenvlechter 2018.

Heggenvlechten is in Nederland erkend als cultureel erfgoed. Een gevlochten heg vormt een ondoordringbare afscheiding voor vee en mens. Ook biedt de heg een fantastische broedplek. En niet alleen vogels maken gebruik van deze heggen, ook veel andere dieren vinden er voedsel en beschutting. Een onmisbaar stukje groen erfgoed in ons landschap!

ANDERE ACTIVITEITEN Bezoekers kunnen ook genieten van demo's fruitbomen, wilgenknotten en hoogstamfruit snoeien, kinderen kunnen wilgenbeestjes vlechten en brood bakken in een vuurtje, er zijn allerlei streekproducten te koop en mensen van zorginstelling Reinaerde laten zien wat zij allemaal maken.

INFORMATIE Parkeren kan bij het gemeentehuis in Odijk aan het Singelpark 1 te Odijk . U kunt dan lopend naar de overkant van de weg waar u met een pendeldienst naar het heggenvlechten en de andere activiteiten wordt gebracht. Fietsers kunnen bij het evenement parkeren aan de Weteringsdijk bij nr 6 te Odijk. Trek wel stevige schoenen of laarzen aan want het terrein is wel drassig door de neerslag van de afgelopen tijd. Dus start het nieuwe jaar fris en kom naar Het Burgje, Weteringsdijk 6, 3984 LL Odijk tussen 10:00 en 16:00 uur.

ORGANISATIE Het Kromme Rijnstreek kampioenschap heggenvlechten wordt georganiseerd door Stuurgroep Kromme Rijnlandschap, Stichting Heg&Landschap en Landschap Erfgoed Utrecht. Voor meer informatie neem contact op met Walter Jaaltink, Stuurgroep Kromme Rijnlandschap, w.jaaltink@bunnik.nl, www.krommerijnlandschap.nl. Aanmelden van een team voor het kampioenschap kan via Lex Roeleveld, Stichting Heg&Landschap, stichting@hegenlandschap.nl, www.hegenlandschap.nl

Volg de facebookpagina "Kromme Rijnlandschap" en de lokale kranten voor het laatste nieuws.