Wie is de creatiefste inclusieve ondernemer?

BUNNIK De arbeidsmarkt van de toekomst heeft vandaag de dag creatieve ondernemers en initiatieven nodig. Welke innovatieve ondernemer heeft het baanbrekende idee om de 'inclusieve doelgroep' duurzaam aan werk te helpen? Met andere woorden: welke ondernemer heeft hét idee om het voor iedereen mogelijk te maken om naar vermogen betaald werk te doen? Goede ideeën steunt de Regionale Sociale Dienst Kromme Rijn Heuvelrug (RSD) met raad en daad.

De RSD daagt ondernemers binnen de regio Kromme Rijn Heuvelrug uit in de All inclusive challenge. Hoe? Door hen te vragen op zoek te gaan naar mogelijkheden om de 'inclusieve doelgroep' aan het werk te helpen. Binnen het eigen bedrijf of in samenwerking met andere partijen. RSD directeur David van Maanen: "Een goed idee is ons veel waard. Goede initiatieven ondersteunen we dan ook met raad en daad. Waar mogelijk helpen we met de organisatie en onder voorwaarden leveren we een financiële bijdrage aan het initiatief in de vorm van outputfinanciering." Van Maanen gaf de aftrap van de All inclusive challenge tijdens het congres 'Grenzeloos ondernemen' van de stichting Q4

Heeft u een goed idee, mail dat dan voor 15 mei a.s. naar allinclusive@rsdkrh.nl.

Alles inclusief graag!

Betaald werk vinden is vaak al geen gemakkelijke opgave. Voor mensen met een arbeidsbeperking of mensen die al wat langer geen werk hebben, is dat nog minder gemakkelijk. De Participatiewet doet een beroep op alle werkgevers om zich in te zetten voor een inclusieve arbeidsmarkt. Een arbeidsmarkt waar werk is voor iedereen, dus óók voor mensen die moeilijker aan werk komen. Dat kan natuurlijk door iemand uit deze doelgroep een baan aan te bieden of door een passende werkplek te creëren. Maar er zijn meer manieren. Zoals bijvoorbeeld in het project Mise en Place. Een lokaal initiatief waarbij lokale horecaondernemers, MBO Amersfoort en de RSD samenwerken om een flexibel inzetbare arbeidspool te creëren.

Meer informatie

Heeft u interesse om mee te doen? Uw ideeën kunt u tot 15 mei a.s. mailen naar allinclusive@rsdkrh.nl. Wilt u eerst wat meer informatie? Bezoek dan de website www.rsdkrh.nl.