Wethouder Jorrit Eijbersen (Liberalen) gebruikt scooter Postillion Hotel

Donderdagavond reed wethouder Jorrit Eijbersen op een elektrische scooter van het Postillion. Wethouder Eijbersen vertelde de verslaggever van 't Groentje die ter plaatse was, dat hij de scooter wel vaker leende. Toen 't Groentje vroeg of dit hem niet kwetsbaar maakte, zei hij: "Misschien is dat wel zo. Misschien moet ik dit wel niet meer doen."

In de gedragscode van het college staat: "Een bestuurder accepteert geen geschenken, faciliteiten of diensten indien zijn onafhankelijke positie hierdoor kan worden beïnvloed." Omdat burgemeester Hans Martijn Ostendorp over integriteitszaken gaat, vroeg 't Groentje de burgemeester om een reactie. Die ging hiervoor bij wethouder Eijbersen te rade. Tegen Ostendorp heeft Eijbersen gezegd dat het eenmalig was, dat hij de scooter niet eerder heeft geleend.

Burgemeester Hans Martijn Ostendorp is van mening dat wanneer het is gegaan, zoals de wethouder tegen hem heeft gezegd dat het is gegaan, dat de gedragscode dan niet in het geding is. De burgemeester, die met de hele kwestie in zijn maag zit, heeft zondagavond navraag gedaan bij het Postillion en zij onderschrijven het verhaal van de wethouder. Daarom is er voor de burgemeester verder geen aanleiding om het nader te onderzoeken. (KJ)