• Wethouder Jorrit Eijbersen hing bij vereniging de Niënhof het eerste doek op.

    Sporthuis Bunnik

Week voor de pleegzorg omarmd

BUNNIK Van 31 oktober tot en met 7 november is het de week van de pleegzorg. Om daar aandacht aan te besteden, is aan alle Nederlandse sportverenigingen gevraagd om een sporthek te doneren om daar een oproep aan te hangen. Op initiatief van Sporthuis Bunnik is het gelukt om op alle sportcomplexen zo'n oproep op te hangen. Wethouder Jorrit Eijbersen hing bij vereniging de Niënhof het eerste doek op. Hij deed dat samen met Renate de Vries, algemeen directeur van stichting De Rading jeugdhulpverlening.

Op de complexen van Aurora voetbal, Odijk tennis, Odijk voetbal, sporthal De Lindenhof, Bunnik '73, Kromme Rijn hockey en de Niënhof hangt sinds deze week een sympathieke oproep: www.supergewonemensengezocht.nl. De ervaring leert dat het werven van pleegouders dicht bij het betrokken kind vaak succesvoller is. Renate de Vries is enthousiast over de aandacht: ,,Hoe leuk is het dat iedere club in Bunnik meewerkt aan dit initiatief? Het zou mooi zijn als we daarmee oplossingen voor kinderen vinden in de eigen omgeving. Dan blijven ze op dezelfde school en sportvereniging, bij hun vrienden; dat is alleen maar winst." Jorrit Eijbersen beaamt dat: ,,Het is zo waardevol als je als kind een nieuw thuis vindt. Daarom staan wij van harte achter dit initiatief."

TEKORT Pleegouders zijn van onschatbare waarde én hard nodig. Op dit moment zijn er in Nederland 23.000 pleegkinderen. Deze kinderen zijn tussen de 0 en 21 jaar oud. Soms kunnen ze tijdelijk niet thuis wonen, soms langere tijd. Het aantal pleegouders is afgelopen jaar toegenomen, dankzij alle inspanningen. Toch is er nog steeds een tekort. Zo wachten in deze regio vooral kinderen vanaf 10 jaar lang op een pleeggezin. Misschien iets voor u? Meer informatie? Kom 14 november van 14:30 tot 17:00 uur naar het Dorpshuis, Rijneiland 7 in Odijk.