Week van de opvoeding: thema-avond

Op de informatieavond komen vijf thema's aan bod die te maken hebben met het stellen van grenzen in de opvoeding. De deuren gaan open om 19.15 uur. De avond wordt geopend met komische sketches van Buurvrouw en Buurvrouw, gevolgd door een introductie door een medewerker van het Centrum voor Elkaar van de gemeente Bunnik. Vanaf 20.00 uur is er een 'geef me de vijf'- themacarrousel waarbij er iedere 15 minuten van tafel wordt gewisseld. Heleen Morren en Jonathan van der Kamp van Vitras leiden de discussie over grenzen stellen bij jonge kinderen en pubers en communiceren.

Kinderfysiotherapeute Ellis Peltenburg en diëtiste Hanneke Achterberg vertellen over gezond eten en genoeg bewegen. Andreas Geursen en Astrid Onderwater van Jongerenwerk de Schoudermantel gaan in op het omgaan met middelen en prikkels. iemand van de politie vertelt over veilig gebruik van sociale media, Marije Middeljans van de GGD weet alles over de cursus Rots en Water, waarbij kinderen leren stevig in hun schoenen te staan. Als laatste is er gelegenheid om met consulenten van het Centrum voro Elkaar in te gaan op dit centrum.

Vanaf 21.30 uur volgt er een conclusieronde, waarin aanwezigen kunnen vertellen wat er naar voren kwam in de gesprekken en wat een ieder meeneemt naar huis. Om 22.00 uur wordt de avond afgesloten. Aanmelden voor deze gratis avond kan door een mail te sturen naar centrumvoorelkaar@bunnik.nl o.v.v. Geef me de vijf.

Voor de jeugd

De jeugd gaat op woesndag 7 oktober tijdens de Xieje Sportmiddag van 14.00 tot 16.00 uur bij de Schoudermantel in Odijk in beweging. Er wordt eerst gewerkt aan focus, ofwel mega-concentratie. Met verschillende technieken wordt geoefend, waarna het tijd is voor actie. Schiet keihard raak met die honkbalknuppel; schiet 'm erin, die penalty! De technieken die geoefend worden komen voort uit de Rots en Water - training en deze worden begeleid door twee kersverse Rots en Water trainers. Aanmelden voor de sportmiddag kan per mail aonderwater@schoudermantel.nl of stuur Astrid een bericht via Facebook Jongerenwerk Schoudermantel.