• Winny Toersen (Liberalen) bij het kunstwerk van Jits Bakker

    Kuun Jenniskens

Wat gebeurt er met dit kunstwerk? (video)

ODIJK BUNNIK In de openbare ruimte bij kantoorgebouw Rhijnhaeghe aan de Van Zijldreef in Bunnik staat het beeld Spelende kinderen van Jits Bakker (1982). Winny Toersen (Liberalen) wil weten wat er met dit beeld gebeurt als het gebouw wordt gesloopt.

door Kuun Jenniskens

Het kunstwerk raakt steeds meer verscholen tussen bosjes en het hoge gras. Toersen: ,,Daardoor dreigt het beeld uit het zicht te raken.” Toersen vindt het een mooi beeld en ze heeft er een band mee, die dateert uit de tijd dat ze in Rhijnhaeghe werkte. Ze kreeg ineens een schrikbeeld voor ogen, dat dit beeld, als het gebouw wordt gesloopt, zomaar ineens op een dag verdwenen kan zijn. De Liberalen zouden dat betreuren en zouden willen zoeken naar mogelijkheden om het beeld te behouden voor de openbare ruimte.

Deze vraag stelde Toersen tijdens de rondvraag van de raadsvergadering van vanavond (25 juni). Wethouder Erika Slip (P21) zei hierop dat het beeld in eigendom is van projectontwikkelaar Sustay die het terrein in eigendom heeft: ,,De gemeente is met Sustay in gesprek om de mogelijkheden te onderzoeken, Maar er zijn nog geen concrete afspraken gemaakt.”

Winny Toersen is blij dat deze gesprekken lopen en spreekt haar vertrouwen uit in een goede afloop.